Projekt „18 milja od ušća Krke“ uspješno priveden kraju!.

Datum objave: 29. kolovoza, 2017.

Manifestacijom „Noć Colentuma 2017“ završen je projekt „18 milja od ušća Krke“. Ovaj projekt proveden je zahvaljujući financijskoj podršci JU NP „Krka“ ostvarena putem Natječaja za financiranje projekata udruga iz proračuna JU NP Krka za 2016. godinu. “18 milja od ušća Krke” projekt je iz područja održivog razvoja, edukacije i rada s djecom i mladima, zaštite i očuvanja (ne)materijalnih kulturnih dobara, dramskih umjetnosti i kazališnog amaterizma.

Jedan od najvažnijih ciljeva projekta  „18 milja od ušća Krke“ je valorizacija kulturne baštine Šibensko- kninske županije, što je ovim projektom u konačnici i postignuto. Važan korak napravljen je u prvoj aktivnosti kada su se članovi udruge Argonauta sastali sa organizatorima manifestacije Burnumske ide. Na sastanku kojem su prisustvovali zaposlenici JU NP Krka, djelatnici Turističke zajednice Općine Murter- Kornati, djelatnici Općine Murter te članovi udruge Argonauta analizirane su obje manifestacije te njihove kvalitete i mogućnosti poboljšanja. Razmjena iskustava i planiranje budućih zajedničkih aktivnosti pridonijela je kvaliteti izvedbe obje manifestacije. Nadalje, uz pomoć g. Serđa Mioča iz šibenskog kazališta Virko i g. Zvonka Ilijića provedena je i druga aktivnost koja se odnosi na revitalizaciju dramskog amaterizma među djecom i mladima. Djeca Osnovne škole Murterski škoji te njihovi prijatelji koji su u Murteru bili na ljetovanju, educirani su o osnovama glume i scenskog nastupa, te su uspješno izveli uprizorenje predstave „Pirati pred Colentumom“ na lokaciji rimske vile na Colentumu prilikom manifestacije „Noć Colentuma 2017.“ Uz predstavu, „Noć Colentuma“ sadržavala je i sajamski dio, hranu i piće za sve posjetitelje te projekciju filma o Rimskom carstvu. Organizacija manifestacije bila je u rukama Turističke zajednice Općine Murter- Kornati, Udruge Argonauta, Općine Murter- Kornati te zaposlenika JU NP Krka, čime je još jednom potvrđena uspješna suradnja navedenih dionika.

Sve ove aktivnosti rezultirale su najvećom dosad zabilježenom posjećenosti manifestacije „Noć Colentuma“. Ovakav ishod vrlo je značajan za budućnost Colentuma, još uvijek neotkrivenog i nedovoljno valoriziranog arheološkog nalazišta. Uspjeh projekta „18 milja od ušća Krke“ i manifestacije „Noć Colentuma“ poticaj je za daljnju valorizaciju ovog nalazišta i kreiranje novih aktivnosti.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island