Novi volonter iz Bugarske.

Datum objave: 24. siječnja, 2018.

Udruga Argonauta postala je bogatija za još jednog volontera koji će pomagati u obavljanju dnevnih aktivnosti Udruge. Velin Valchev, student novinarstva iz Bugarske, jedan je od dvoje volontera koji će pomoći u realizaciji projekta „More je život 7“ koji se provodi kao sedmi nastavak prethodno uspješno provedenih projekata “More je život 1-6”.

„More je život 7“ naziv je dugoročne EVS službe koju provodi udruga Argonauta s partnerima iz europskih zemalja. Sedmo izdanje projekta „More je život“ provest će se uz pomoć dvoje volontera (1 iz Bugarske i 1 iz Italije) u trajanju od 12 mjeseci. Glavni cilj projekta je podizati značaj održivog razvoja i neiskorištenih potencijala lokalne zajednice te razvoj Edukacijskog centra za održivi razvoj otoka i obale. Volonteri će pomagati u dnevnim aktivnostima Edukacijskog centra u ljetnoj sezoni, kreirati edukativne i kreativne radionice za djecu, pomagati u promotivnim i administrativnim poslovima u organizaciji, pomagati u pripremi i provedbi razmjena mladih, lokalnih volonterskih akcija i razviti svoj osobni projekt.

Projekt „More je život“ potiče multijezičnost, toleranciju, brigu za okoliš, ističe prednosti sudjelovanja u projektima u okviru programa Erasmus+ te pomaže volonterima u razvoju njihovih osobnih i profesionalnih kvaliteta. Ovaj projekt potiče razvoj osobnih kompetencija i usmjerava volontere na iskorištavanje njihovih talenata, a sve u svrhu lakšeg pronalaženja zaposlenja nakon obavljanja volonterske službe.

Da bi Velin osjetio kako Murterini “dišu” te se predstavio lokalnom stanovništvu, posjetili smo OŠ Murterski Škoji iz Murtera te OŠ Vjekoslava Kaleba iz Tisnog. Djeca su jedva dočekala da vide našeg novog volontera s kojim će se neki od njih družiti subotama na radionicama Eko-patrole. Velin im je u periodu od jednog školskog sata predstavio povijesne i geografske zanimljivosti Bugarske, svoj jezik, pismo te hobije kojima se bavi. Djeca su zapitkivala razna pitanja, čuli zanimljivosti o običajima koji se poštuju u Bugarskoj, neki su pokušali napisati svoje ime na ćirilici, dok su drugi ispunjavali slijepu kartu Bugarske. Kroz interaktivan pristup, djeca su naučila nove činjenice o Bugarskoj i njezinim prirodnim ljepotama. Ipak, najviše im se svidio naš volonter i njegovi zanimljivi hobiji. Naime Velin svoje slobodno vrijeme najradije provodi u planinama gdje osvaja najveće vrhove, a čini se da je svoju ljubav i strast prema alpinizmu, prenio i malim Murterinima jer su imali mnogo pitanja o tome, a neki su se i “naručili” za put u planine s našim volonterom.

Nadamo se da će naš novi volonter uživati u ljepotama Murtera, da će nailaziti samo na dobrodošlicu i lijepu riječ, a posebno da će uživati u osvajanju planinskih vrhova i igranju s malim Murterinima.
Veline, dobrodošao u Argonautin tim! 🙂

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island