Radionica izrade platnenih vrećica- za Murter bez plastičnih vrećica!.

Datum objave: 5. ožujka, 2018.

U subotu je u prostorijama udruge Argonauta održana prva radionica izrade platnenih vrećica. Radionici su prisustvovala djeca murterske Eko- patrole te zaposlenici Argonaute. Prva radionica izrade platnenih vrećica održana je u sklopu projekta „Pogled u modro“ kojeg financira INA d.d. kroz program Zeleni pojas, a provodi udruga Argonauta na području Murtera i Kornatskog otočja.

Na početku radionice, voditeljica Eko- patrole Ivana pokazala je polaznicima kako se od starih majica može izraditi platnena torba namijenjena višekratnom korištenju. Odreži rukave, odreži rub majice, veži čvoriće i torba je spremna!  Vrlo brzo su polaznici radionice savladali tehniku i krenuli u akciju izrade vrećica od majica. Naša Sanja M. na mašini za šivanje učvrstila je naše torbe kako bismo bili sigurni da će biti dovoljno čvrste i funkcionalne. Ova jednostavna i zabavna tehnika zabavila nas je i pokazala se uspješnom, pa smo u svega tri sata radionice napravili više od 20 vrećica, šarenih i jednobojnih, manjih i većih. Vrećice će po završetku ciklusa radionica biti dostupne u trgovinama na području Murtera, kako bi se mještani mogli njima koristiti umjesto svakodnevne kupovine plastičnih vrećica.

Našu radionicu nije propustio ni HRT koji je zabilježio našu kreativnost svojim kamerama. Vrećice izrađene na ovoj radionici poslužit će nam za najavu sljedeće radionice koja će se održati 08.ožujka (četvrtak) u prostorijama klape Mela (Općine Murter- Kornati) u 17.00h. I ovim putem pozivamo roditelje, bake i djedov, prijatelje naših patrolaša, kao i sve ostale zainteresirane da nam se pridruže na sljedećoj radionici kako bismo izradili što više vrećica koje ćemo svi moći koristiti. Korištenjem platnenih vrećica reduciramo upotrebu plastičnih vrećica i stvaranje otpada od plastike koji je teško razgradiv i zagađuje naš okoliš.

Vidimo se u četvrtak!

#INAzelenipojas #INA #zelenipojas

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island