Radionica izrade platnenih vrećica – drugo izdanje.

Piše: Ivana Marin — 12. ožujka, 2018.

U četvrtak, 08.03.2018. održana je druga radionica izrade platnenih vrećica u sklopu projekta “Pogled u modro” kojeg financira INA d.d. kroz program Zeleni pojas, a provodi udruga Argonauta na području Murtera i Kornatskog otočja.

Na radionicu su bili pozvani svi zainteresirani, a jedini uvjet za dolazak je bilo ponijeti par starih majica, dobra volja i malo mašte. Tako se zaposlenicima i volonterima Argonaute, priključilo još 10-ak vrijednih mještana koji su svojom kreativnošću doprinijeli cilju – za ljepši i čišći Murter.
Da je tehnika izrade platnenih vrećica jednostavna, brzo su se svi uvjerili, tako da su se stare majice počele pretvarati u platnene torbe u rekordnom vremenu, a neki su se pak odlučili otići i korak dalje te obogatiti kolekciju s jedinstvenim ruksacima za kupovinu. U zabavi i dobrom društvu, vrijeme brzo prolazi te smo morali zaključiti i drugu radionicu u kojoj smo starom predmetu dali novu svrhu i novo lice, ali to nije sve – čeka nas i treća radionica. Selimo u OŠ Murterski škoji gdje ćemo i učenike potaknuti da izrade svoje platnene torbe i shvate važnost redukcije plastičnih vrećica i plastike općenito.

Platnena vrećica može zamijeniti 1000 onih plastičnih te se radujemo postavljanju vrećica u murterskim trgovinama, a svima koji su zaslužni za pretvaranje starog u novog i izradu platnenih vrećica poručujemo jedno veliko HVALA!

#INAzelenipojas #INA #zelenipojas

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka