Radionica izrade platnenih vrećica u gostima u OŠ Murterski škoji.

Datum objave: 26. ožujka, 2018.

Djelatnici i EVS volonteri udruge Argonauta u petak su se nakratko vratili u školske klupe. U suradnji s Osnovnom školom Murterski škoji Argonauta je održala radionicu izrade platnenih vrećica za više razrede osnovne škole. Bila je to treća radionica izrade platnenih vrećica u sklopu projekta “Pogled u modro” kojeg financira INA d.d. kroz program Zeleni pojas, a provodi udruga Argonauta na području Murtera i Kornatskog otočja.

Djeca i njihove učiteljice rado su prihvatili izazov i naučili kako brzo i lako izraditi vrećice od starih majica. U samo nekoliko poteza iz stare majice nastajale su vrećice- torbice, raznih boja i veličina. Djeca su bila jako kreativna, tako da vjerujemo da će njihove vrećice vrlo rado koristiti mali i veliki kupci kada vrećice budu postavljene u trgovinama u Murteru. Zahvaljujemo učenicima OŠ Murterski škoji,  učiteljicama Ivani Skrozi i Gordani Knez te knjižničarki Martini Fantov na gostoprimstvu i doprinosu u smanjenju upotrebe plastičnih vrećica u Murteru.

Vrećice će tijekom travnja biti postavljene u trgovine u Murteru, pa ćete se i osobno moći uvjeriti u kreativnost naših učenika, ali i svih ostalih sudionika naših radionica. Za Murter bez plastičnih vrećica! 🙂

#INAzelenipojas #zelenipojas #INA

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island