Argonauta na konferenciji “Živjeti zdravo”.

Datum objave: 4. travnja, 2018.

Argonauta je od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dobila poziv da se priključi provedbi aktivnosti projekta „Živjeti zdravo“ sufinanciranih iz Europskog socijalnog fonda te da prisustvuje predstavljanju projekta 09. ožujka 2018.g.

Naime, za provedbu aktivnosti projekta „Živjeti zdravo“ odobrena su bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ za razdoblje 2014.-2020. Korisnik bespovratnih sredstava je Hrvatski zavod za javno zdravstvo u partnerstvu sa 21 županijskim zavodom za javno zdravstvo. Tijekom idućih 6 godina planirano je ulaganje značajnih sredstava s ciljem intenziviranja aktivnosti promicanja zdravlja u Republici Hrvatskoj.

Aktivnosti projekta utemeljene su na Nacionalnom programu „Živjeti zdravo“ i usmjerene na poboljšanje zdravlja cijele populacije kroz implementaciju u lokalnoj zajednici informiranjem, edukacijom i senzibiliziranjem građana svih dobnih skupina o pozitivnim aspektima zdravih stilova života.

Elementi provedbe temelje se na komponentama Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“:

  1. Zdravstveno obrazovanje
  2. Zdravlje i tjelesna aktivnost
  3. Zdravlje i prehrana
  4. Zdravlje i radno mjesto
  5. Zdravlje i okoliš

Nakon predstavljanja projekta Argonauta je 26. ožujka 2018. sudjelovala i na Konferenciji koja se u okviru aktivnosti projekta „Živjeti zdravo“ održala u Gradskoj vijećnici u Šibeniku. Konferencija je vođena kao usmjerena rasprava, a svrha jebila pokazati i unaprijediti resurse u lokalnoj zajednici za promicanje zdravlja, zdravih stilova života, kretanja i ekologije.

Na konferenciji smo se predstavili aktivnostima koje provodimo na području volonterizma i ekologije.

Na ovakav način se predstavilo 20-ak sudionika, te su sudjelovali u raspravi s drugima. Svrha je bila povezivanje dionika sa sličnim i dopunjavajućim aktivnostima.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island