Redizajniran portal arheološkog nalazišta Colentum.

Datum objave: 4. travnja, 2018.

U sklopu projekta Arheološko blago Colentum 6 (ABC6)-  poticaj sudjelovanju zajednice u održivom razvoju lokalnih resursa kulturno-povijesne baštine, čiji je glavni cilj  doprinos valorizaciji kulturne i prirodne baštine arheološkog nalazišta Colentum kroz animaciju i edukaciju vlasnika zemljišta na brdu Gradina, poticanje volonterizma u lokalnoj zajednici te umrežavanje dionika iz privatnog, javnog i neprofitnog sektora, redizajniran je portal Colentum.info.

Web portal Colentum.info informativni je portal koji služi kao platforma za prezentaciju arheološkog nalazišta Colentum u Murteru. Portal možete posjetiti na linku www.colentum.info. Na jednom mjestu ovdje se mogu pronaći sve informacije koje se tiču arheološkog nalazišta Colentum: viziju arheološkog nalazišta, povijesne činjenice o arheološkom nalazištu, pregled provedenih i planiranih projekata te aktualnih aktivnosti i novosti. Važna novost na portalu je i kategorija „Kutak za vlasnike“ namijenjena direktnoj komunikaciji vlasnika zemljišnih parcela na Colentumu s nositeljima projekata na Colentumu, Općinom Murter- Kornati te Udrugom Argonauta. Namjena ove kategorije je bila umrežavanje dionika iz privatnog, javnog i neprofitnog sektora putem direktne komunikacije te informiranje i edukacija vlasnika zemljišnih parcela na Colentumu o mogućnostima njihovog sudjelovanja u budućim projektima. Novi portal je uz hrvatski jezik preveden i na engleski kako bi informacije o ovom vrijednom arheološkom nalazištu bile dostupne i našim turistima i posjetiteljima, ali i volonterima iz raznih zemalja EU koji često sudjeluju na projektima na Colentumu.

Redizajn portala Colentum.info odradila je tvrtka VISI media d.o.o. iz Splita. Aktivnosti projekta ABC6  financirane su kroz Natječaj za prijavu projekata udruga na otocima usmjerenih na održivi razvoj otoka u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2017. g. Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova  Europske unije.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island