Ton, kamera, akcija – Kako koristiti platnene torbe.

Datum objave: 9. travnja, 2018.

Još jedno subotnje jutro, eko-patrolaši su proveli u učenju i zabavi, a snimali su i promo video za platnene torbe. Vrijedne ručice patrolaša, učenika OŠ Murterski škoji i lokalnog stanovništva su kroz ožujak napravili platnene torbe ne bi li potakli svoje mještane na smanjenje konzumacije plastičnih vrećica i plastike općenito.

Za svaki dobar video, potrebni su glumci (OK, i kamera je važna stavka, ponekad :)), a patrolaši su bili neodlučni sviđa li im se ta ideja ili ne. Upravo zbog toga, volonteri su pripremili razne vježbe za opuštanje, kreativno razmišljanje, obraćanje pozornosti na detalje, uživljavanje u ulogu itd. Vidjeli su da gluma ipak nije tako teška – ipak je to umjetnost prenošenja priče, a naša priča je dobra!
Ima glavu i rep, ali najvažnije od svega je da ima smisao – PROMIJENITI NAVIKE NABOLJE!
Zbog toga, od ove subote na par lokaciju u Murteru možete pronaći platnene torbe i odbiti upotrebu plastičnih vrećica. Platnene torbe možete VRATITI kada se sjetite ponijeti svoju kako bi je netko drugi mogao iskoristiti. Ipak, i najboljima se dogodi da ponekad zaborave, ali tada nastupate Vi koji ste se sjetili iskorištenu torbu vratiti.

Mi smo se dobro zabavili snimajući video, a najviše su nas iznenadile gospođe kojima smo krenuli ponuditi platnene torbe… One su već bile spremne i iz svojih borši su izvadili torbe koje su same izradile i bez kojih ne izlaze u kupnju.
Odličan primjer za sve nas kako biti ekološki osviješten građanin, zar ne?!

Do sljedećeg patroliranja! 🙂

Sponzoria INA d.d. kroz program Zeleni pojas.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island