Ton, kamera, akcija – Kako koristiti platnene torbe.

Piše: Ivana Marin — 9. travnja, 2018.

Još jedno subotnje jutro, eko-patrolaši su proveli u učenju i zabavi, a snimali su i promo video za platnene torbe. Vrijedne ručice patrolaša, učenika OŠ Murterski škoji i lokalnog stanovništva su kroz ožujak napravili platnene torbe ne bi li potakli svoje mještane na smanjenje konzumacije plastičnih vrećica i plastike općenito.

Za svaki dobar video, potrebni su glumci (OK, i kamera je važna stavka, ponekad :)), a patrolaši su bili neodlučni sviđa li im se ta ideja ili ne. Upravo zbog toga, volonteri su pripremili razne vježbe za opuštanje, kreativno razmišljanje, obraćanje pozornosti na detalje, uživljavanje u ulogu itd. Vidjeli su da gluma ipak nije tako teška – ipak je to umjetnost prenošenja priče, a naša priča je dobra!
Ima glavu i rep, ali najvažnije od svega je da ima smisao – PROMIJENITI NAVIKE NABOLJE!
Zbog toga, od ove subote na par lokaciju u Murteru možete pronaći platnene torbe i odbiti upotrebu plastičnih vrećica. Platnene torbe možete VRATITI kada se sjetite ponijeti svoju kako bi je netko drugi mogao iskoristiti. Ipak, i najboljima se dogodi da ponekad zaborave, ali tada nastupate Vi koji ste se sjetili iskorištenu torbu vratiti.

Mi smo se dobro zabavili snimajući video, a najviše su nas iznenadile gospođe kojima smo krenuli ponuditi platnene torbe… One su već bile spremne i iz svojih borši su izvadili torbe koje su same izradile i bez kojih ne izlaze u kupnju.
Odličan primjer za sve nas kako biti ekološki osviješten građanin, zar ne?!

Do sljedećeg patroliranja! 🙂

Sponzoria INA d.d. kroz program Zeleni pojas.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka