Mali kolekcionari u posjeti Zavičajnoj zbirci.

Datum objave: 13. travnja, 2018.

Školski kraj tjedna, učenici trećeg razreda Osnovne škole Murterski škoji završili su s posjetom Zavičajnoj zbirci Marka Mudronje Repca, zajedno s učiteljicom Lucijom Banov Markov, a tema je bila “Mali kolekcionari”. Budući da je većini trećaša ovo bio prvi dolazak u Zbirku, važno im je bilo približiti pojam zbirka i kolekcionarstvo, stoga su djelatnice udruge Argonauta na temelju izložaka pokazale i objasnile koji to sve predmeti mogu biti ili postati dio određene zbirke. Pričom oko ovog zanimljivog hobija – kolekcionarstva zaključili smo razgledom Zbirke te otkrivali detalje o pojedinim, njima zanimljivim predmetima.

Edukativnu smo radionicu na kraju začinili kreativnim radom u kojem su djeca, na temelju pripremljenog materijala, stvarala i kreirala vlastitu zbirku, što je rezultiralo
brojnim maštovitim rješenjima koja će, na koncu, možda otkriti neke buduće kolekcionare. Naše druženje ovjekovječili smo zajedničkom fotografijom i dogovorili ponovno druženje. Hvala trećašima i njihovoj učiteljici.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island