Mali kolekcionari u posjeti Zavičajnoj zbirci.

Piše: Sanja Kovačev — 13. travnja, 2018.

Školski kraj tjedna, učenici trećeg razreda Osnovne škole Murterski škoji završili su s posjetom Zavičajnoj zbirci Marka Mudronje Repca, zajedno s učiteljicom Lucijom Banov Markov, a tema je bila “Mali kolekcionari”. Budući da je većini trećaša ovo bio prvi dolazak u Zbirku, važno im je bilo približiti pojam zbirka i kolekcionarstvo, stoga su djelatnice udruge Argonauta na temelju izložaka pokazale i objasnile koji to sve predmeti mogu biti ili postati dio određene zbirke. Pričom oko ovog zanimljivog hobija – kolekcionarstva zaključili smo razgledom Zbirke te otkrivali detalje o pojedinim, njima zanimljivim predmetima.

Edukativnu smo radionicu na kraju začinili kreativnim radom u kojem su djeca, na temelju pripremljenog materijala, stvarala i kreirala vlastitu zbirku, što je rezultiralo
brojnim maštovitim rješenjima koja će, na koncu, možda otkriti neke buduće kolekcionare. Naše druženje ovjekovječili smo zajedničkom fotografijom i dogovorili ponovno druženje. Hvala trećašima i njihovoj učiteljici.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka