Razmjena mladih “Action Re-loaded” na otoku Murteru.

Datum objave: 10. svibnja, 2018.

Udruga Argonauta će od 11. do 20. svibnja 2018. biti domaćin i organizator međunarodne razmjene mladih imenom “Action Re-loaded”. 35 mladih iz 7 zemalja imat će priliku podići svijest o prednostima recikliranja i ponovne uporabe odbačenih predmeta te odvojenog prikupljanja otpada. Sudionici će proširiti znanje o temama vezanim za zaštitu okoliša i održivog razvoja. Ujedno će se poticati kreativnost sudionika – uključivanjem u dizajniranje aktivnosti  i igara za djecu na temu 7R’s koncepta.

Otpad koji svaki pojedinac stvara na dnevnoj bazi može postati vrijedna sirovina ukoliko se odovojeno prikuplja i reciklira. No zašto se to još ne događa u većem dijelu Europe? Koji su praktični problemi i rješenja vezana uz otpad iz kućanstava? Mladi iz 7 različitih zemalja; Hrvatske, Turske, Poljske, Rumunjske, Makedonije, Portugala i Španjolske imat će priliku saznati više o tim problemima te se ujedno angažirati o mogućnostima njihovog rješavanja. Projekt će također osigurati raspravu o mjerama koje je moguće poduzeti diljem Europe, od strane ekoloških organizacija, da bi se osigurao rad s migrantima na okolišnim temama.

 

Projekt će pomoći mladima da dobiju bolju sliku o izazovima klimatskih promjena koje stoje pred čovječanstvom. Također, tijekom projekta sudionike će se motivirati da postanu nositelji promjena u svojim lokalnim zajednicama, time što će postati svjesni koliki je utjecaj osobnih izbora i ponašanja pojedinca na globalnoj razini – razumijevajući moto “razmišljaj globalno – djeluj lokalno”. Projekt će sudionicima dati priliku da prakticiraju timski rad, govor u javnosti, rješavanje problema, kreativnost čime će im se pružiti prirodni osjećaj osobnog ostvarenja i uspjeha.

 

Sudjelujući u ovom projektu mladi će iskusiti i naučiti više o toleranciji, međusobnom uvažavanju i društvenoj koheziji jer će sve aktivnosti u rasporedu promovirati upravo takve vrijednosti. Inspirirat ćemo mlade da se uključe te postanu aktivni sudionici društva i zajednica u kojima žive i djeluju, poboljšati razinu njihovih kompetencija i vještina, promovirati različitosti kultura i tradicija, uključivo društvo, toleranciju i suradnju na području mladih na europskoj razini, pridonoseći tako ciljevima Erasmus+ programa.

 

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island