Studijski posjet LAG-a Khulo iz Gruzije Murteru.

Piše: Sanja Tabori — 14. svibnja, 2018.

U subotu 12.05. su našu udrugu  posjetili predstavnici LAG-a Khulo iz Gruzije u sklopu studijskog putovanja koji je dio projekta “Promicanje ruralnog razvoja i diversifikacije u općini Khulo”. Parter na projektu je Mreža za ruralni razvoj RH koja je našu udrugu i Općinu Murter- Kornati u suradnji sa LAGom More 249 čiji smo članovi, odabrala kao primjer dobre prakse na području projekata i suradnje privatnog, javnog i civilnog sektora. Kako bismo u kratkom vremenu partnerima prikazali što više naših aktivnosti,u suradnji s Općinom Murter-Kornati odlučili smo se za posjet  3 lokacije: arheološkog lokaliteta Colentum, vidikovca Sv. Roka i zavičajne zbirke Marka Mudronje Repca.

Na Colentumu je Luka Ježina u ime Općine Murter- Kornati pozdravio okupljene i predstavio im tijek razvoja Colentuma-kako je od male građanske inicijative od strane udruge potaknut razvoj lokaliteta i stvaranje velikog projekta Arheološko- rekreacijskog parka Colentum pod vodstvom općine. Sanja Tabori iz udruge Argonauta predstavila je aktivnosti i projekte koje udruga provodi, a tiču se ovog lokaliteta. Okupljenima smo predstavili i prvu turističku kartu Colentuma izrađenu u sklopu projekta Arheološko blago Colentum 4.
Na vidikovcu Sv. Roka okupljenima je ukratko predstavljen otok Murter i njegova okolica, a zatim im je predstavljen niz projekata udruge Argonauta koji se temelje na kulturnoj i prirodnoj baštini otoka Murtera, koju nalazimo kao neiscrpnu inspiraciju naših projekata i aktivnosti. Za kraj, grupa je posjetila Zavičajnu zbirku koju je Marko Mudronja Rebac darovao Općini Murter- Kornati i na temelju koje se planiraju i provode projekti u suradnji udruge Argonauta, Općine Murter- Kornati, Turističke zajednice Općine Murter- Kornati i obitelji Marka Mudronje Repca. Grupa je bila zainteresirana za mnoge aspekte poslovanja udruge, načine suradnje s drugim dionicima i funkcioniranja financiranja na primjeru projekata.
Nadamo se da će naše druženje pomoći grupi u planiranju i provođenju aktivnosti LAG-a, te da ćemo u budućnosti provoditi projekte u suradnji.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka