Održan prvi sastanak projektnog tima „Plavog projekta“.

Datum objave: 24. svibnja, 2018.

U ponedjeljak, 21.05. održan je prvi sastanak projektnog tima projekta pod nazivom „Plavi projekt- doprinos razvoju programa društveno korisnog učenja na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu“. Nositelj projekta je udruga Argonauta, a projekt provodi u partnerstvu s Veterinarskim fakultetom u Zagrebu (VFZG) te Morskim obrazovnim centrom (MOC) Pula.  Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a ostvaren je u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“  2014. – 2020. ESF-a, te Poziva “Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja”. Projektne aktivnosti provodit će se na području Šibensko- kninske, Zagrebačke i Istarske županije, a vrijednost projekta iznosi 1.004.727,31 Kn.

Prvi sastanak projektnog tima održan je na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu gdje su članovi projektnog tima analizirali elemente projekta i definirali vremenski okvir provedbe. „Plavi projekt“ sadrži nekoliko elemenata koji će se provesti kroz 18 mjeseci, počevši od 25.travnja 2018. kada je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava. U prvom elementu, studenti  i profesori bit će educirani o društveno korisnom učenju (DKU). Suradnja profesora i zaposlenika organizacija civilnog društva u razvoju mentorskih programa za studente, postupno uvođenje programa DKU u nastavne programe te uređenjem edukacijskog centra na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu (VFZG), povećat će se građanski angažman studenata VFZG. Kroz element „Pilot provedba programa DKU na VFZG“, studenti će se upoznati s radom Udruge Argonauta i Morskog obrazovnog centra Pula, gospodarskom i demografskom strukturom lokalnog stanovništva te će im biti prepušteno planiranje i provedba društveno korisnih projekata u kojima mogu koristiti vještine i znanja stečena na fakultetu. U trećem elementu projekta, izrađeni programi DKU bit će vrednovani, te će se izradom priručnika i evaluacijskog  izvještaja o provedbi DKU na VSFZ-u razviti kvalitetno i održivo partnerstvo.

Glavni ciljevi „Plavog projekta“ su povećati broj građanski aktivnih studenata pripremom i provedbom programa DKU na VFSZ-u kroz suradnju visokoobrazovne institucije s organizacijama civilnog društva te razviti održivo dugoročno partnerstvo VFSZ-a, Udruge Argonauta,i MOC-a Pula kroz potporu studentima u razvoju društveno korisnih projekata iz područja praćenja populacija i zaštite morskih životinja.

Na prvom sastanku projektnog tima definiran je i slijedeći korak, organizacija i provedba edukativnih radionica o društveno korisnom učenju, namijenjene edukaciji nastavnika i predstavnika OCD-a. Radionice će voditi dr.sc. Nives Mikelić- Preradović, stručnjak u području društveno korisnog učenja, a bit će održane u Zagrebu.

#ESF #plaviprojekt #Argonauta #MOC #VFZG

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island