Argonauta na Nacionalnom Tool Fair-u 2018..

Datum objave: 2. srpnja, 2018.

Agencija za mobilnost i programe EU po drugi put organizirala je Nacionalni Tool Fair u Hrvatskoj koji se održao u Zagrebu 27. i 28. lipnja 2018. Na ovogodišnjem sajmu predstavljeno je 12 inovativnih edukativnih alata koji pomažu u radu s mladima, a udruga Argonauta predstavila je svoj edukativni SOS e-priručnik kao jedan od alata.

Stručnjaci različitih profesija i mladi svake godine ulažu velike napore u to da razviju inovativne edukativne alate kojima će odgovoriti na aktualne potrebe i interese mladih. Nažalost često ti alati ne dobiju pažnju koju zaslužuju. Kako bi to promijenili i dali kreatorima i njihovim alatima pažnju koju zaslužuju SALTO EuroMed, Good Practices Resource Centre i Nacionalne Agencije programa “Erasmus + Mladi na djelu” posljednjih 13 godina organiziraju Sajam metoda i alata neformalnog učenja. Točnije, organiziraju nacionalne sajmove koji su svojevrsni predselekcijski proces za sudjelovanje na internacionalnom Sajmu.

U dva dana treninga, sudionici su osvijestili svoje prezentacijske vještine te ih poboljšali kroz različite vježbe, prezentirali svoje alate i testirali mnoge od njih. Sudionici su imali mogućnost iskušati prezentirane alate te dati povratne informacije o tome sviđa li im se alat, što bi mogli poboljšati, a što promijeniti. Tvrdnju da se “veliki” ne vole igrati, sudionici su srušili time što su uživali u igrama za mlade kao što su  – Štrašne žene, Govorna ploča, Govornički kutak, vođene fantazije itd. Tako su imali direktan uvid u snagu i slabost alata, a ujedno su se odlično i zabavili.

Održani trening, bio je i predselekcija za međunarodni Tool Fair, kojeg će Hrvatska ove godine ima čast ugostiti i koji će se održati od 12.11. do 16.11. 2018. u Splitu. Od predstavljenih 12 alata, njih 6 će imati priliku biti prezentirani na međunarodnom Tool Fairu i na taj način doći do šire publike. Nadamo se da će i ostalima koji se bave radom s mladima, ovo biti inspiracija i motivacija za razvijanje alata kojeg će koristiti procesu edukacije mladih.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island