Argonauta na Nacionalnom Tool Fair-u 2018..

Piše: Ivana Marin — 2. srpnja, 2018.

Agencija za mobilnost i programe EU po drugi put organizirala je Nacionalni Tool Fair u Hrvatskoj koji se održao u Zagrebu 27. i 28. lipnja 2018. Na ovogodišnjem sajmu predstavljeno je 12 inovativnih edukativnih alata koji pomažu u radu s mladima, a udruga Argonauta predstavila je svoj edukativni SOS e-priručnik kao jedan od alata.

Stručnjaci različitih profesija i mladi svake godine ulažu velike napore u to da razviju inovativne edukativne alate kojima će odgovoriti na aktualne potrebe i interese mladih. Nažalost često ti alati ne dobiju pažnju koju zaslužuju. Kako bi to promijenili i dali kreatorima i njihovim alatima pažnju koju zaslužuju SALTO EuroMed, Good Practices Resource Centre i Nacionalne Agencije programa “Erasmus + Mladi na djelu” posljednjih 13 godina organiziraju Sajam metoda i alata neformalnog učenja. Točnije, organiziraju nacionalne sajmove koji su svojevrsni predselekcijski proces za sudjelovanje na internacionalnom Sajmu.

U dva dana treninga, sudionici su osvijestili svoje prezentacijske vještine te ih poboljšali kroz različite vježbe, prezentirali svoje alate i testirali mnoge od njih. Sudionici su imali mogućnost iskušati prezentirane alate te dati povratne informacije o tome sviđa li im se alat, što bi mogli poboljšati, a što promijeniti. Tvrdnju da se “veliki” ne vole igrati, sudionici su srušili time što su uživali u igrama za mlade kao što su  – Štrašne žene, Govorna ploča, Govornički kutak, vođene fantazije itd. Tako su imali direktan uvid u snagu i slabost alata, a ujedno su se odlično i zabavili.

Održani trening, bio je i predselekcija za međunarodni Tool Fair, kojeg će Hrvatska ove godine ima čast ugostiti i koji će se održati od 12.11. do 16.11. 2018. u Splitu. Od predstavljenih 12 alata, njih 6 će imati priliku biti prezentirani na međunarodnom Tool Fairu i na taj način doći do šire publike. Nadamo se da će i ostalima koji se bave radom s mladima, ovo biti inspiracija i motivacija za razvijanje alata kojeg će koristiti procesu edukacije mladih.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka