Održan prvi Sajam antičkog nakita.

Datum objave: 2. srpnja, 2018.

Kraj lipnja udruga Argonauta obilježila je organizacijom prvog Sajma antičkog nakita u Tisnom. Inspiracija za sajam nakita bila je arheološka zbirka Sv. Martin Ivinj koja u svom fundusu sadrži zanimljive primjerke nakita pronađene na području Ivinja. Općina Tisno prepoznala je potencijal ovog sajma te su putem Natječaja Općine Tisno za prijavu programa, projekata i javnih potreba od interesa za opće dobro koje provode udruge za 2018.godinu ostvarena sredstva za provedbu sajma.

U suradnji s Narodnom knjižnicom i čitaonicom Tisno te Turističkom zajednicom Tisno udruga Argonauta organizirala je sajam koji je okupio izlagače nakita s područja Hrvatske. Posebno nam je zadovoljstvo bilo što su svoj nakit izložili i lokalni obrtnici te Muzej betinske drvene brodogradnje, te su na taj način nakit koji se nalazi u njihovoj ponudi promovirali i predstavili domicilnom stanovništu, turistima i posjetiteljima Tisnog.

Osim zanimljivih primjeraka nakita koji su se u petak i subotu mogli vidjeti u palači Katunarić, skladbama na violončelu u petak nas je počastio  Viktor Hodak prilikom svečanosti ovosezonskog otvorenja Arheološke zbirke Sv. Martin Ivinj. Gosti i posjetitelji sajma imali su tako priliku razgledati zbirku i upoznati se s fundusom lokaliteta Sv. Martin, Ivinj. Zbirka će biti otvorena tijekom srpnja i kolovoza svaku večer od 20h do 23h, kada će je besplatno moći razgledati svi zainteresirani.

U subotu su zaposlenici i volonteri udruge Argonauta priredili radionicu izrade nakita na kojoj su djeca, ali i poneki odrasli izradili svoje unikatne primjerke natika od perlica, gline, plastike, tkanine i sl. Pojedini primjerci nakita zaista su oduševili prisutne, te se nadamo da će nakon ove radionice djeca nastaviti razvijati svoju maštu i sposobnosti u području izrade nakita. Također, nadamo se da će ovaj sajam pridonijeti popularizaciji Arheološke zbirke Sv. Martin Ivinj, te samim time doprinijeti valorizaciji lokaliteta Sv. Martin Ivinj.

Zahvaljujemo svim sudionicima sajma što su podržali prvi Sajam antičkog nakita svojim prisustvom i izlaganjem nakita, te se nadamo da ćemo se iduće godine okupiti u još većem broju. Zahvale i našim partnerima u organizaciji sajma, Narodnoj knjižnici i čitaonici Tisno i Turističkoj zajednici Općine Tisno te Općini Tisno na osiguravanju financijskih sredstava potrebnim za provedbu sajma.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island