Priča o sv. Mihovilu.

Datum objave: 17. srpnja, 2018.

Drugi tjedan Argonautinog dječjeg programa započeli smo radionicom “Priča o sv. Mihovilu”, s obzirom da naša Župa nosi titular ovog sveca – arhanđela. Također, sv. Mihovil zauzima važno mjesto u postavu Zbirke Marka Mudronje Repca te ne čudi činjenica da je on bio glavni akter jučerašnje dječje radionice. Uspjeli smo djecu zaintrigirati da uđu u svijet anđela te da upoznaju jednog od sedmorice arhanđela koji ima posebno mjesto u srcima vjernika.

Tko su anđeli, odnosno arhanđeli, kojem koru oni pripadaju i koja je njihova uloga u životima vjernika polaznici su imali priliku čuti kroz kratku priču, a stečeno su znanje potvrdili povezivanjem određenih pojmova koji se vežu uz sv. Mihovila. Budući da je arhanđeo Mihovil ne samo svetac, već i vojnik – ratnik, polaznici su imali prilike izraditi svog arhanđela Mihovila pomoću unaprijed pripremljenog materijala, što je rezultiralo različitim kreativnim rješenjema. Svakako se slažemo da ih je najviše zaintrigirao zmaj, budući da oni, kako djeca kažu: “više ne postoje”.

Svoje su likovne radove polaznici ponijeli kući, a što će nam danas biti inspiracija treba svakako doći istražiti, budući da nam program priprema naša Ivana.

 

 

 

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island