Priča o sv. Mihovilu.

Piše: Sanja Tabori — 17. srpnja, 2018.

Drugi tjedan Argonautinog dječjeg programa započeli smo radionicom “Priča o sv. Mihovilu”, s obzirom da naša Župa nosi titular ovog sveca – arhanđela. Također, sv. Mihovil zauzima važno mjesto u postavu Zbirke Marka Mudronje Repca te ne čudi činjenica da je on bio glavni akter jučerašnje dječje radionice. Uspjeli smo djecu zaintrigirati da uđu u svijet anđela te da upoznaju jednog od sedmorice arhanđela koji ima posebno mjesto u srcima vjernika.

Tko su anđeli, odnosno arhanđeli, kojem koru oni pripadaju i koja je njihova uloga u životima vjernika polaznici su imali priliku čuti kroz kratku priču, a stečeno su znanje potvrdili povezivanjem određenih pojmova koji se vežu uz sv. Mihovila. Budući da je arhanđeo Mihovil ne samo svetac, već i vojnik – ratnik, polaznici su imali prilike izraditi svog arhanđela Mihovila pomoću unaprijed pripremljenog materijala, što je rezultiralo različitim kreativnim rješenjema. Svakako se slažemo da ih je najviše zaintrigirao zmaj, budući da oni, kako djeca kažu: “više ne postoje”.

Svoje su likovne radove polaznici ponijeli kući, a što će nam danas biti inspiracija treba svakako doći istražiti, budući da nam program priprema naša Ivana.

 

 

 

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka