Recycle&Resuse: Šarene hobotnice.

Datum objave: 26. srpnja, 2018.

Ljeto je i polaznici naših radionica svakoga dana su na plaži. Kupaju se i rone te nerijetko uz ribe, rakove i školjke u moru nalaze plastičnu ambalažu. Kako bismo bar malo pomogli prirodi, odlučili smo stoga odbačene plastične čepove i čaše pretvoriti u predmete za ponovno korištenje- krenuli smo u izradu hobotnica šarenih krakova.

Za početak odigrali smo igru u kojoj smo more morali očistiti od plastičnog otpada. Plastičnim kukicama izvlačili su polaznici naših radionica jedan po jedan komad smeća- bilo je tu svega, plastičnih vrećica, komada odjeće, komada plastike…Malo po malo, naše imaginarno more očišćeno je, a djeca su još jednom naučila da se otpad mora pravilno odlagati kako bi naš okoliš ostao čist.

Nizanjem plastičnih čepova na niti nastali su hobotničini krakovi, a plastična čaša poslužila nam je za izradu glave našeg glavonošca. Divno je bilo vidjeti kako nastaju sve te vesele i šarene hobotnice. Otkrili smo kako njihanje krakova naših hobotnica proizvodi zanimljive zvukove, pa smo tako uz novu igračku dobili i mali muzički instrument!

 

 

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island