Recycle & Reuse: Reciklirane pčele.

Datum objave: 27. kolovoza, 2018.

Na Recycle & Reuse radionici prošlog petka, 24.08.2018., saznali smo nešto više o vrlo važnoj maloj životinji koju svako dijete može prepoznati – pčeli! Cilj radionice bio je napraviti novu igru o pčelama od recikliranog materijala, odigrati je ​​i naučili nešto više o tim insektima.
Za početak, djeca su oslikala heksagonalne komade kartona za izgradnju košnice i male crteže pčela kojim su ih popunili, a cijelo vrijeme ih je pratila priča o zanimljivom društvenom životu tih životinja. Nakon toga su, od materijala kao što su plastične boce, čepovi, komadi papira boje, stvorili vlastite reciklirane pčele. Čak su im dali i imena – od klasične Maje do vrlo opisnog i smiješnog Bumbara! Nakon ovog kreativnog dijela, djeca su bila spremna za igru. Podijelili su se u dvije momčadi, a svaki tim je čuvao svoju “košnice”. Nakon što su čuli svoje ime, morali su trčati s pčelama prema papirnatom cvijetu, uzeti bombon i vratiti se u košnicu, pritom izbjegavajući otpadni materijal razbacan po putu. Kroz ovu zabavnu igru, naučili su kako pčele moraju putovati iz svoje košnice ne bi li nabavile slatki nektar iz cvjetova, te kako ponekad moraju izbjegavati loše kemikalije kao što su pesticidi.
Bilo je uistinu lijepo vidjeti djecu kako se ponose svojim kreacijama te kako uživaju u igri s njima!

Ovom radionicom je ujedno završio ciklus ARGONAUTINOG EDUKATIVNOG PROGRAMA za ljeto 2018, te se zahvaljujemo svoj djeci i volonterima na kreativnosti, strpljenu i zabavi! 🙂

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island