Razmjena mladih “Mladi za more” kuca na vrata.

Datum objave: 5. rujna, 2018.

Razmjena mladih “Youth 4 C – Youth For Marine Environment” održat će se u Murteru od 7. do 16. rujna 2018., a okupit će 40 mladih iz 8 zemalja; Hrvatske, Srbije, Portugala, Italije, Armenije , Gruzije, Latvije i Moldavije, kako bi se upoznali sa važnostima morskog okoliša i načinima njegove zaštite.

Oko 71 posto Zemljine površine je prekriveno vodom, a oceani čine oko 96,5 posto svih Zemljinih voda. Važnost mora se očituje u činjenici da više od tri milijarde ljudi ovise o morskom ekosustavu za život. More također utječe i na klimu, vrijeme, čak i na kvalitetu zraka koji dišemo. Unatoč tome, oceani su suočeni s značajnim problemima i jako su pogođeni ljudskim aktivnostima – prelovom ribe, razvojem priobalja, onečišćenjem s brodova, povećanjem temperature i izbjeljivanjem koralja, plastičnim zagađenjem itd.

Iz tog razloga, želimo potaknuti 40 mladih da postanu aktivni u pronalaženju rješenja u problemima zaštite mora/voda, te se tako nauče važnosti morskog i vodnog okoliša i njihove zaštite, ali i toleranciji i poštovanju među sobom. Budući da more i voda ne poznaju granice,  samo međunarodna suradnja može dovesti do spašavanja bogatstva koje nam je priroda dala!

Kroz neformalno metode, sudionici će vježbati svoje prezentacijske, organizacijske, kreativne vještine. Obogatit će svoje znanje o temama zaštite morskog okoliša te naučiti kako biti aktivni članovi društva. Kroz nacionalne večeri i svakodnevnu suradnju, naučit će se poštovanju i prihvaćanju različitih kultura i tradicija. Sudionici razmjene bit će pozvani da pomognu lokalnoj zajednici akcijom čišćenja plaže, izradom murala na dječjem igralištu, uz motivirajuću poruku o zaštiti mora, i edukacijom stanovništva kroz plavu kampanju “Let’s do it!” koja će biti i jedna od projektnih rezultata.

Vrijeme ja za vidjeti “Mlade za more” na djelu! 🙂

 

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island