Otpočela je još jedna “Suhozidna Ekstravaganca”.

Datum objave: 17. rujna, 2018.

Danas, 17. rujna, započeo je četvrto izdanje EVS projekta Suhozidna Ekstravaganca. Mjesec dana petnaest mladih iz pet različitih zemalja (Poljska, Italija, Španjolska, Bugarska i Turska) živjet će i zajedno raditi u Murteru, na području arheološkog nalazišta Colentum.

Uz arheologa Muzeja grada Šibenika, obnovit će suhozide Colentuma – važan dio dalmatinske kulturne baštine, ali i očistiti prostor apside u moru te prostor budućeg arboretuma.

Cilj projekta je promicanje vrijednosti ovog lokaliteta kao važnog dijela europske kulturno-arheološke baštine, a istodobno razvijanje potencijala u smislu održivog razvoja ruralnih zajednica.

Danas su naši volonteri započeli svoju EVS avanturu zajedničkim druženjem i igrama upoznavanja, upoznali su se s voditeljima aktivnosti te posjetili arheološko nalazište Colentum, gdje su imali priliku čuti o povijesti ovog područja.

Projekt je financiran od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije u sklopu Erasmus Plus programa, a provodi ga Argonauta u partnerstvu sa sljedećim udrugama:

  • Akdeniz Üçüncü Göz Eğitim ve Gençlik Derneğ (Turska);
  • Alternative Alternative International (Bugarska);
  • Udruga Zajednice za promicanje socijalne skrbi (Italija);
  • Arrabal AID (Španjolska);
  • Semper Avanti (Poljska).

U organizaciji i provedbi projekta Argonauta surađuje s Općinom Murter- Kornati, Osnovnom školom Murterski škoji, Muzejem grada Šibenika te komunalnim poduzećem Murtela.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island