Otpočela je još jedna “Suhozidna Ekstravaganca”.

Piše: Ivana Marin — 17. rujna, 2018.

Danas, 17. rujna, započeo je četvrto izdanje EVS projekta Suhozidna Ekstravaganca. Mjesec dana petnaest mladih iz pet različitih zemalja (Poljska, Italija, Španjolska, Bugarska i Turska) živjet će i zajedno raditi u Murteru, na području arheološkog nalazišta Colentum.

Uz arheologa Muzeja grada Šibenika, obnovit će suhozide Colentuma – važan dio dalmatinske kulturne baštine, ali i očistiti prostor apside u moru te prostor budućeg arboretuma.

Cilj projekta je promicanje vrijednosti ovog lokaliteta kao važnog dijela europske kulturno-arheološke baštine, a istodobno razvijanje potencijala u smislu održivog razvoja ruralnih zajednica.

Danas su naši volonteri započeli svoju EVS avanturu zajedničkim druženjem i igrama upoznavanja, upoznali su se s voditeljima aktivnosti te posjetili arheološko nalazište Colentum, gdje su imali priliku čuti o povijesti ovog područja.

Projekt je financiran od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije u sklopu Erasmus Plus programa, a provodi ga Argonauta u partnerstvu sa sljedećim udrugama:

  • Akdeniz Üçüncü Göz Eğitim ve Gençlik Derneğ (Turska);
  • Alternative Alternative International (Bugarska);
  • Udruga Zajednice za promicanje socijalne skrbi (Italija);
  • Arrabal AID (Španjolska);
  • Semper Avanti (Poljska).

U organizaciji i provedbi projekta Argonauta surađuje s Općinom Murter- Kornati, Osnovnom školom Murterski škoji, Muzejem grada Šibenika te komunalnim poduzećem Murtela.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka