TRAŽI SE VOLONTER/KA ZA EVS U TURSKOJ.

Datum objave: 21. rujna, 2018.

 

Udruga Argonauta ponovno nudi priliku za sudjelovanje na projektu Europske volonterske službe (EVS) u Turskoj mladima iz Hrvatske u dobi od 17 do 30 godina. EVS je aktivnost mobilnosti mladih programa ERASMUS+. To znači da mladi ljudi u dobi od 17 do 30 godina imaju priliku otići volontirati u neku od zemalja pokrivenih programom (sve europske zemlje i neke partnerske; popis možete pronaći u vodiču). Programom su osigurani smještaj, prehrana, zdravstveno osiguranje, putni trošak volontera te džeparac za vrijeme boravka.

Aktualni projekt provodi udruga Third Eye Association Mediterranean T.E.A.M. iz Turske koja traži jednog volontera ili volonterku za projekt „Budi svjestan i probudi svijest“. Radi se o kratkoročnom projektu EVS-a u trajanju od dva mjeseca u gradiću Kazanli. Kazanli je mali gradić na obali koji se nalazi na oko 15km od centra grada Mersina. Kazanli je jedno od važnih središta nastanjenja morskih kornjača, vrsti Caretta – Caretta i Chelodonia Mydas, stoga udruga T.E.A.M. mnoge aktivnosti provodi u svrhu očuvanja okoliša i zaštite ovih vrsta. Navedeni projekt usmjeren je na stvaranje i podizanje svijesti o zaštiti okoliša, potrebi recikliranja, ponovnog korištenja i smanjenja korištenja sirovina i predmeta među mladima i djecom putem raznih neformalnih metoda obrazovanja: kazališnih predstava, igara, flash moba itd., ovisno o kreativnosti grupe. Jedan od najvažnijih ciljeva projekta je promocija aktivnog građanstva, poticanje volonterizma te suradnje i solidarnosti među mladima. Projektna aktivnost započinje 28. listopada i traje do 22. prosinca 2018.

Ako ste se pronašli u ulozi promotora važnosti očuvanja okoliša morskih kornjača i želite pridonijeti održanju vrste ovih životinja, javite se putem e-maila na sanja.tabori@argonauta.hr. Za prijavu je potreban životopis u Europass formatu te motivacijsko pismo na engleskom jeziku. Rok prijave je do 05. listopada 2018. Za više informacija o projektu pogledajte Info-pack.

 

.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island