Proslava Europskog dana jezika u Murteru.

Piše: Sanja Tabori — 25. rujna, 2018.

I ove godine obilježit će se Europski dan jezika u Murteru, u organizaciji udruge Argonauta i međunarodnih volontera projekta Suhozidna ekstravaganca 4.

26. rujna diljem Europe od 2001.godine na odluku Vijeća Europe obilježava se Europski dan jezika. Cilj Europskog dana jezika je podizanje svijesti o Europskoj bogatoj jezičnoj raznolikosti, koja mora biti sačuvana i poboljšana. Kako je u udruzi Argonauta trenutno 15 volontera iz 5 europskih zemalja, odlučili smo i ove godine proslaviti zajedno međunarodni dan jezika te lokalnoj zajednici približiti tradiciju, kulturu i jezik Italije, Španjolske, Turske, Bugarske i Poljske.

Manifestacija će se održati na Trgu Rudina 26. rujna od 11:00 do 15:00h. Volonteri će uz kratke lekcije predstavljanja jezika, tradicije i običaja pripremiti tradicionalna jela njihove zemlje. Manifestaciji će se tradicionalno pridružiti i djeca iz Osnovne škole Murterski škoji zajedno s njihovim učiteljima.

Ovim putem pozivamo Vas da nam se pridružite u proslavi i podržite aktivnosti naših međunarodnih volontera.

Više informacija o Europskom danu jezika pročitajte na: https://edl.ecml.at/Home/tabid/1455/language/hr-HR/Default.aspx .

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka