“Veseli obluci” voluntarizma razveselili suhozid Colentuma.

Datum objave: 5. listopada, 2018.

Trodnevna radionica “Veseli obluci” održana u sklopu 7. Arheološkog kampa Colentum jučer je privedena kraju. Glavna aktivnost radionice bila je ispisivanje imena svih dosadašnjih volontera Colentuma, svih partnera u provedbi projekata te oslikavanje zastava zemalja volontera na male oblutke. Na ovaj način želi se iskazati zahvalnost svim volonterima za svaki sat i dan rada na Colentumu, te im pokazati kako je njihov mali doprinos značio puno za ovaj lokalitet.

Po završetku radionice, predstavnici Muzeja grada Šibenika, djelatnici i učenici Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac, zaposlenici i volonteri udruge Argonauta prošetali su do arheološkog nalazišta Colentum i postavili su prve ispisane oblutke na suhozid uz arheološku plažu. Svaki maleni kamenčić krije iza sebe jednu veliku priču: priču o voluntarizmu, o ideji, o partnerstvu, suradnji i prijateljstvu. Svim pričama zajednički je jedan cilj- doprinos razvoju lokaliteta Colentum.

Nova priča voluntarizma upravo se stvara u sklopu projekta “Suhozidna ekstravaganca 4” i Europske volonterske službe, te će 15 novih kamenčića s ispisanim imenima volontera i zastavama Turske, Bugarske, Italije, Španjolske i Poljske uskoro nadopuniti priču “Veselih oblutaka”. Nadamo se da će ova priča imati puno nastavaka koje će donijeti nove aktivnosti i projekti na Colentumu.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island