“Veseli obluci” voluntarizma razveselili suhozid Colentuma.

Piše: Sanja Tabori — 5. listopada, 2018.

Trodnevna radionica “Veseli obluci” održana u sklopu 7. Arheološkog kampa Colentum jučer je privedena kraju. Glavna aktivnost radionice bila je ispisivanje imena svih dosadašnjih volontera Colentuma, svih partnera u provedbi projekata te oslikavanje zastava zemalja volontera na male oblutke. Na ovaj način želi se iskazati zahvalnost svim volonterima za svaki sat i dan rada na Colentumu, te im pokazati kako je njihov mali doprinos značio puno za ovaj lokalitet.

Po završetku radionice, predstavnici Muzeja grada Šibenika, djelatnici i učenici Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac, zaposlenici i volonteri udruge Argonauta prošetali su do arheološkog nalazišta Colentum i postavili su prve ispisane oblutke na suhozid uz arheološku plažu. Svaki maleni kamenčić krije iza sebe jednu veliku priču: priču o voluntarizmu, o ideji, o partnerstvu, suradnji i prijateljstvu. Svim pričama zajednički je jedan cilj- doprinos razvoju lokaliteta Colentum.

Nova priča voluntarizma upravo se stvara u sklopu projekta “Suhozidna ekstravaganca 4” i Europske volonterske službe, te će 15 novih kamenčića s ispisanim imenima volontera i zastavama Turske, Bugarske, Italije, Španjolske i Poljske uskoro nadopuniti priču “Veselih oblutaka”. Nadamo se da će ova priča imati puno nastavaka koje će donijeti nove aktivnosti i projekti na Colentumu.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka