E-priručnik Recycle & Reuse.

Datum objave: 9. listopada, 2018.

Recycle & reuse (reciklirati i ponovno upotrijebiti) e-priručnik nastao je u sklopu Argonautinog dječjeg edukacijskog programa, ljeto 2018. E-priručnik sadrži opis 6 kreativnih radionica za djecu na temu recikliranja, ponovne uporabe odbačenih predmeta te odvojenog prikupljanja otpada. E-priručnik namijenjen je svima koji rade s djecom od 5 do 8 godina te žele od njihove najranije dobi, kreativnim pristupom, podizati svijest o odvojenom prikupljanju otpada i zaštiti okoliša.

Radionice Recycle & Reuse nastale su u sklopu Argonautinog dječjeg edukacijskog programa, ljeto 2018. Održavale su se srijedom i četvrtkom tijekom srpnja i kolovoza 2018. u naseljima Murter, Tisno i Jezera. Djeca su na radionicama udruge uz pomoć djelatnika, suradnika i EVS volontera učila kako razvrstati i reciklirali otpad. Cilj radionica bio je pokazati kako na zanimljiv i kreativan način upotrebom plastičnih boca, čepova za boce, kartonskih kutija, tuba od wc papira, kutija od jaja, te starih novina, izraditi nove zanimljive igre, igračke, praktične predmete i ukrase. Kako bi priča bila potpuna i komplementarna, izrađivale su se i igračke od životinja čiji je opstanak izravno vezan za onečišćenje okoliša. Djeci se tako od malih noga ugrađuje kreativno razmišljanje i ekološko promišljanje.

Svaka od navedenih Recycle & Reuse radionica sadrži svoj cilj, popis potrebnih materijala, te opis specifičnog zadatka. Sam e-priručnik sastoji se od 6 kreativnih radionica, na temu:
– nogomet u kutiji
– željeznica
– rasplesana hobotnica
– ručak morskog psa
– spasi kornjaču
– ne brini, budi sretan

Pozivamo sve koji rade s djecom predškolskog uzrasta, a imaju želju obrazovati ih kako da od malih nogu budu “aktivni zaštitnici Planeta”, da koriste ovaj e-priručnik u svom radu i time pridonesu zaštiti okoliša.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forum



Argonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island