E-priručnik Recycle & Reuse.

Datum objave: 9. listopada, 2018.

Recycle & reuse (reciklirati i ponovno upotrijebiti) e-priručnik nastao je u sklopu Argonautinog dječjeg edukacijskog programa, ljeto 2018. E-priručnik sadrži opis 6 kreativnih radionica za djecu na temu recikliranja, ponovne uporabe odbačenih predmeta te odvojenog prikupljanja otpada. E-priručnik namijenjen je svima koji rade s djecom od 5 do 8 godina te žele od njihove najranije dobi, kreativnim pristupom, podizati svijest o odvojenom prikupljanju otpada i zaštiti okoliša.

Radionice Recycle & Reuse nastale su u sklopu Argonautinog dječjeg edukacijskog programa, ljeto 2018. Održavale su se srijedom i četvrtkom tijekom srpnja i kolovoza 2018. u naseljima Murter, Tisno i Jezera. Djeca su na radionicama udruge uz pomoć djelatnika, suradnika i EVS volontera učila kako razvrstati i reciklirali otpad. Cilj radionica bio je pokazati kako na zanimljiv i kreativan način upotrebom plastičnih boca, čepova za boce, kartonskih kutija, tuba od wc papira, kutija od jaja, te starih novina, izraditi nove zanimljive igre, igračke, praktične predmete i ukrase. Kako bi priča bila potpuna i komplementarna, izrađivale su se i igračke od životinja čiji je opstanak izravno vezan za onečišćenje okoliša. Djeci se tako od malih noga ugrađuje kreativno razmišljanje i ekološko promišljanje.

Svaka od navedenih Recycle & Reuse radionica sadrži svoj cilj, popis potrebnih materijala, te opis specifičnog zadatka. Sam e-priručnik sastoji se od 6 kreativnih radionica, na temu:
– nogomet u kutiji
– željeznica
– rasplesana hobotnica
– ručak morskog psa
– spasi kornjaču
– ne brini, budi sretan

Pozivamo sve koji rade s djecom predškolskog uzrasta, a imaju želju obrazovati ih kako da od malih nogu budu “aktivni zaštitnici Planeta”, da koriste ovaj e-priručnik u svom radu i time pridonesu zaštiti okoliša.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island