e-priručnik Let’s do it! Blue campaign.

Datum objave: 16. studenoga, 2018.

Udruga Argonauta predstavlja novi e-priručnik: Let’s do it! Blue Campaigns, koji je nastao kao rezultat razmjene mladih „Youth 4 C“ koja se održala u rujnu 2018. E-priručnik sadrži praktične savjete kako planirati ekološku kampanju, na što obratiti pozornost prilikom planiranja i realizacije te pruža uvid u četiri ekološke kapanje koje su „mladi za more“ uspješno proveli u Murteru.

Razmjena mladih „Youth 4 C“ okupila je 40 sudionika iz 8 različitih zemalja kako bi razmijenili svoja znanja o zaštiti mora, prenijelo aktualne probleme iz svojih zemalja te steklo vještine kako pomoći vodenom okolišu kroz edukaciju, inovativnost, informiranje i akcije čišćenja. Kao rezultat 9-odnevnog programa, nastale su četiri kampanje Let’s to it! Blue campaigns, koje su sami sudionici „testirali“ te svoja znanja i iskustva sumirali u ovom priručniku.

E-priručnik sadrži praktične savjete o tome kako osmisliti kampanju, kako odrediti potrebe ciljane skupine, na koji način je promovirati, mjeriti njezinu efektivnost itd. Prvi dio priručnika, s praktičnim savjetima, može poslužiti svima koji planiraju neku vrstu kampanje, a drugi dio daje dobre ideje baš onima koji se bave problematikom onečišćenja i zaštite okoliša, s naglaskom na morski okoliš. E-priručnik sumira četiri kampanje; dvije kampanje edukativnog karaktera za rad s djecom, informativnu kampanju gdje su mladi pokušali osvijestiti lokalne trgovce i prolaznike o pretjeranoj konzumaciji plastike i potaknuti ih na promjene, te četvrta kampanja koja je za cilj imala osmisliti atraktivnu i poticajnu ekološku akciju čišćenja.

„Ako ne sada, kada? Ako ne mi, tko?“ složili su se sudionici razmjene mladih i svoja znanja, iskustva i motivaciju prenijela u ovaj e-priručnik, za koji se nadamo da će poslužiti svima koji žele potaknuti više ljudi na promjene i time zaštiti planet na kojem živimo.

 

E-priručnik preuzmite u publikacijama ili na linku:
https://www.argonauta.hr/wp-content/uploads/2018/11/e-manual-Lets-do-it-Blue-Campaign.pdf

Također, pogledajte i promotivni video razmjena koji je uredila Argonautina volonterka, Michela Facciotti na linku: https://www.youtube.com/watch?v=ojJOFN4Lisg

 

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island