POGLED U NEBO.

Datum objave: 25. studenoga, 2018.

Tmurna subota odgovarala je savršeno temi radionice – METEOROLOŠKI ELEMENTI i POJAVE. Radionicu smo tako započeli proučavanjem oblaka. Nisu nam bili dosta samo oblaci na nebu, pa smo išli stvoriti i svoj oblak u staklenci, a igru nazvali „Stvorimo oblake“.  Također smo učili raspoznavati različite vrste oblaka na nebu, pretpostaviti koje nam vrijeme donose i na kojim visinama se nalaze. Kako bi ih bolje upamtili, izrađivali smo ih od kolaž papira i lijepili na improvizirano nebo po visini na kojoj dolaze.

Potom smo upoznali neke od vjetrova karakterističnih za primorje: bura, jugo, maestral i tramontana. Pomoću kompasa odredili smo strane svijeta i nacrtali ružu vjetrova na parketu. Ta ruža vjetrova nam je jako pomogla u sljedećoj igri u kojoj su se naši patrolaši dobro oznojili, jer nije lako biti vjetar.

Pomoću eksperimenta upoznali smo se sa zračnim vrtlogom razorne snage – TORNADOM. Naš je bio „fensi“ sa šljokicama i u staklenci.

Dok je naša Morgan s nama, nema radionice bez francuskog jezika. Ovaj put u skladu s temom učili smo meteorološke elemente i pojave, te pokušali prognozirati vrijeme na otoku Murteru i to sve na francuskom jeziku.

U igri „obucimo se u skladu s vremenom“ provjerili smo da li se naši patrolaši znaju obući u skladu s vremenskim uvjetima. Kako smo i mislili, promjenjivo vrijeme zadavalo im je probleme, ostala su odradili lakoćom.

I na kraju smo naučili nešto i o snježnim pahuljicama. Kako nastaju, koja je razlika između njih i tuče, te zašto imaju vrlo različite oblike. Potom su izradili jednu veliku snježnu pahulju od 10 dijelova, točno koliko je bilo pari rukica naših vrijednih eko-patrolaša.

Do sljedećeg puta, vaši i naši EKO-PATROLAŠI…

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island