PAZI! konferencija o društveno korisnom učenju održana u Splitu.

Datum objave: 5. prosinca, 2018.

Djelatnice udruge Argonauta sudjelovale su 29. i 30. studenog na 1. Konferenciji o društveno korisnom učenju na sveučilišta pod nazivom “Obrazovanje za okoliš i održivi razvoj u Hrvatskoj”. Konferencija je organizirana unutar ESF projekta PAZI!  (Praktično-Aktivno-Zajedno-Interdisciplinarno! Programi društveno-korisnog učenja za okoliš i održivi razvoj), a imala je za cilj razmjenu postojećih znanja i iskustva o provedbi društveno-korisnog učenja kao i umrežavanje provoditelja programa društveno korisnog učenja u Hrvatskoj. 

U okviru dvodnevne Konferencije partnerske organizacije podijelile su svoje znanje vezano uz dosadašnju provedbu programa DKU kao i rezultate evaluacije provedbe ovih programa. Svoja iskustva prezentirali su i studenti koji su bili uključeni u program DKU. Na Konferenciji je distribuiran i Priručnik o društveno korisnom učenju izrađen kroz projekt „Studenti uče aktivno građanstvo – Program društveno korisnog učenja (service-learning) za zaštitu okoliša i očuvanje prirode – projekt suradnje između Njemačke i Hrvatske“.

Učenje o društveno korisnom učenju kroz ovu konferenciju produbilo je znanje zaposlenika udruge Argonauta o pripremi i provedbi programa DKU, naročito kroz prijenos iskustava stranih izlagača konferencije PAZI! S obzirom da udruga Argonauta provodi projekt u okviru Europskog socijalnog fonda koji se odnosi na uspostavu programa DKU na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu, znanja s ove konferencije zasigurno će pridonijeti kvalitetnijoj provedbi projekta.

Udruga Argonauta je tijekom integrirane pauze poster sesijom predstavila svoj “Plavi projekt” te upoznala sudionike konferencije s projektom i radom udruge Argonauta.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island