PAZI! konferencija o društveno korisnom učenju održana u Splitu.

Piše: Sanja Tabori — 5. prosinca, 2018.

Djelatnice udruge Argonauta sudjelovale su 29. i 30. studenog na 1. Konferenciji o društveno korisnom učenju na sveučilišta pod nazivom “Obrazovanje za okoliš i održivi razvoj u Hrvatskoj”. Konferencija je organizirana unutar ESF projekta PAZI!  (Praktično-Aktivno-Zajedno-Interdisciplinarno! Programi društveno-korisnog učenja za okoliš i održivi razvoj), a imala je za cilj razmjenu postojećih znanja i iskustva o provedbi društveno-korisnog učenja kao i umrežavanje provoditelja programa društveno korisnog učenja u Hrvatskoj. 

U okviru dvodnevne Konferencije partnerske organizacije podijelile su svoje znanje vezano uz dosadašnju provedbu programa DKU kao i rezultate evaluacije provedbe ovih programa. Svoja iskustva prezentirali su i studenti koji su bili uključeni u program DKU. Na Konferenciji je distribuiran i Priručnik o društveno korisnom učenju izrađen kroz projekt „Studenti uče aktivno građanstvo – Program društveno korisnog učenja (service-learning) za zaštitu okoliša i očuvanje prirode – projekt suradnje između Njemačke i Hrvatske“.

Učenje o društveno korisnom učenju kroz ovu konferenciju produbilo je znanje zaposlenika udruge Argonauta o pripremi i provedbi programa DKU, naročito kroz prijenos iskustava stranih izlagača konferencije PAZI! S obzirom da udruga Argonauta provodi projekt u okviru Europskog socijalnog fonda koji se odnosi na uspostavu programa DKU na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu, znanja s ove konferencije zasigurno će pridonijeti kvalitetnijoj provedbi projekta.

Udruga Argonauta je tijekom integrirane pauze poster sesijom predstavila svoj “Plavi projekt” te upoznala sudionike konferencije s projektom i radom udruge Argonauta.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka