Murterski božićni kutak.

Datum objave: 17. prosinca, 2018.

Naši marljivi eko vilenjaci (eko patrolaši) ovu subotu su uz pjesmu i smijeh dovršili božićne ukrase kako bi sve bilo spremno za kićenje ‘Murterskog kutka’ u njegovom centu – Hramina. S obzirom da je ova eko-patrola bila otvorena za sve, očekivala se pomoć zainteresiranih sumještana i prolaznika, međutim od pomoći ni „p“. Ipak, to nije omelo naše ‘patrolaše’, koji su bili spremni svoj božićni posao do kraja dovršiti sami.

Nakon što su izradili svoje ukrase, prenijeli su ih do mjesta kojeg su trebali okititi, što nije bilo nimalo lako. Većina tih ukrasa je bila značajno veća od naših malih, ali snažnih eko – vilenjaka. Po strmim stepenicama i preko ceste, iznenađujućom lakoćom i spretnošću odnijeli su sve ukrase, te napravili savršeno mjesto božićnog izgleda i ugođaja.

Uz pomoć božićne čarolije, vedrog duha i ekološke osviještenosti, koju su stekli kroz ova dva mjeseca eko – patrole,  pretvorili su otpad i materijale iz prirode u predivnu božićnu scenu koja je stvorena za ‘okidanje’ najljepših božićnih fotografija. Nadamo se da ćete u ovom božićnom kutku osjetiti svu radost i ljepotu koju su eko -patrolaši osjećali dok su ga ukrašavali.  Djeca su na kraju zaslužila prigodne majice i kape eko – patrole koje im je poklonila udruga Argonauta.

U blagdanskom ugođaju završavamo radionice eko – patrole za ovu godinu. Vidimo se sljedeće godine, a do tada ugodni vam praznici, te sretan Božić i Nova 2019. godina.

P.S. Potrudite se da i vaši blagdani budu ‘EKO’ !

 

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island