Izrađene nove amfore za potrebe nagradne igre “Okusi iz amfore”.

Datum objave: 12. ožujka, 2019.

Udruga Argonauta u sklopu projekta “Arheološko blago Colentuma 7” provodi aktivnosti u svrhu promocije i valorizacije arheološkog nalazišta Colentum, unaprijeđenjem postojećeg sadržaja i razvojem novih metode edukacija korištenjem neformalnih metoda, a inspiriranih sadržajem ovog lokaliteta. 

Projekt je započeo u listopadu 2018., a upravo je završena jedna od aktivnosti- izrada amfora za potrebe nagradne igre “Okusi iz amfore”. Replike amfora izradila je obitelj Turčinović, članovi udruge Zaokret koja je partner udruge Argonauta na ovom projektu. Amfore su izrađene od gline te će kroz nekoliko dana biti bačene u more ispred murterskih plaža, čekajući ljeto, prve kupače i ronioce. Najviše sreće imat će oni kupači i ronioci koji pronađu amfore na čijim se medaljonima nalaze imena murterskih restorana- te amfore donijet će sretnom nalazniku večeru za 2 osobe u navedenom restoranu!

Podsjećamo na pravila igre: amforu s nagradnim medaljonom potrebno je donijeti u ured Turističke zajednice Murter-Kornati gdje ćete od djelatnika ureda dobiti upute o konzumaciji večere. Sama amfora ostaje u trajnom vlasništvu nalaznika kao suvenir. Amfore koje ne sadrže nagradni medaljon nalaznici također mogu zadržati.

Nagradnu igru udruga Argonauta provodi u partnerstvu s udrugom Zaokret te u suradnji s Općinom Murter-Kornati.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island