SKRIVENO BLAGO MORSKIH DUBINA.

Piše: Ivana Marin — 31. ožujka, 2019.

Ovu subotu svi eko-patrolaši postali su argonautini mali znanstvenici. Od svojih voditelja dobili su zadatak otkriti i istražiti dvije morske vrste. Podijeljeni u dvije grupe prvo su otkrili koju morsku vrstu trebaju istražiti. Nakon toga, korak po korak, pomoću raznih zadataka i aktivnosti, prikupili su sve potrebne informacije o toj vrsti i tako došli do skrivenog blaga, a što je najvažnije, postali argonautini stručnjaci za dobivenu morsku vrstu.

Istraživali su najjednostavnije skupine životinja, prilagođene sjedilačkom načinom života, SPUŽVE I KORALJE. Na istraživačkom putu saznali su kako je koraljni grebeni dom za pola svjetske flore i faune  mora i oceana. Nažalost teško su pogođeni globalnim zagrijavanjem i zakiseljavanjem oceana.

Za razliku od koralja, spužve su relativno ravnodušne prema ovim negativnim utjecajima, te toleriraju više razine onečišćenja. Tako je u nekim dijelovima Kariba došlo do zamjene koraljnih grebena u grebene spužvi, što je dovelo do potpune promjene prvotnog ekosustava.

Pronalazak skrivenog blaga, predstavljalo je najveće moguće priznanje za stručnost i ustrajnost na kraju ovog istraživačkog puta. Što se nalazilo u blagu je tajna, ali možemo vam otkriti da je svaki patrolaš ponio sa sobom dio toga blaga koje će ga uvijek sjećati na eko-patrolu i na našu dragu volonterku iz Francuske.

Pozdrav svima, a posebno našoj dragoj volonterki Morgan koja se s ovom radionicom oprostila od eko-patrole <3 .

Do sljedećeg puta, vaši eko-patrolaši.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka