Eko akcija “Zeleni korak”.

Datum objave: 1. travnja, 2019.

Udruga Argonauta u suradnji s OŠ Murterski škoji i lokalnim dionicima organizira već osmu DM-ovu akciju prikupljanja starog papira pod nazivom „Zeleni korak“. Ove je godine prikupljanje starog papira počelo početkom ožujka, a vaganje prikupljenog papira održat će se 03. travnja 2019. od 12:00 sati između uljare i skladišta komunalnog poduzeća “Murtela” u Murteru. Osim osnovnoškolaca i ostali građani su pozvani da učine „zeleni korak“, tj. pridruže se akciji.


Akcija se održava na razini svih osnovnih škola u Hrvatskoj od 1.3.2019. do 31.3.2019. Cilj akcije, osim prikupljanja što više starog papira, je i potaknuti što više djece da paze na okoliš i aktivno doprinose njegovoj zaštiti. Svaka škola koja sudjeluje u akciji Zeleni korak bit će nagrađena od strane Unijapapira s iznosom ekvivalentnim otkupnoj cijeni po jedinici težine (500 kn/tona). Deset najuspješnijih škola DM će nagraditi opremom ili uslugom po izboru u iznosu 8.500 kuna, dok će HEP nagraditi najuspješniji razred cijele akcije izletom u Nacionalni park i/ili Park prirode.


Nadamo se da natjecateljski duh ni ove godine neće izostati. Imajući na umu da svaka tona prikupljenog starog papira spašava čak 17 stabala, ostaje je nam za vidjeti koliko će ove godine naši mali Murterini uspjeti spasiti stabala.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island