AKCIJOM “ZELENI KORAK” DO POBJEDE !.

Piše: Ivana Marin — 4. travnja, 2019.

Ovu srijedu, 03.04.2019. u Murteru se održala treća po redu DM-ova akcija prikupljanja starog papira „Zeleni korak“. Točnije, između uljare i skladišta komunalnog poduzeća „Murtela“ održalo se vaganje prikupljenog papira u organizaciji udruge Argonauta i OŠ Murterski škoji.

Ovo je ujedno i najveća akcija održana u Murteru, jer se prikupilo čak 6 tona starog papira, značajno više nego prošle godine kad se prikupilo skoro 4 tone, a malo više od pretprošle godine (5683 kg).  Što nas i ne čudi jer ne samo da su se ovoj akciji pridružili mali Murterini, već i njihovi roditelji s jednakim žarom i natjecateljskim duhom do samog kraja, do krajnjih rezultata.

Od nižih razreda pobjedu su uvjerljivo odnijeli četvrtaši s 1361 kg prikupljenog starog papira. Nadalje, kod viših razreda borba je bila tijesna, te su na kraju pobijedili šestaši, s 11 kg prednosti ispred petaša. Ne moramo ni pisati, koliko je razočarenje bilo u redovima petaša, skoro da nisu potekle suze. Jedva čekamo revanš sljedeće godine 🙂 .

Moramo se zahvaliti: Uljari Murter koja nam svake godine posudi vagu, bez koje ne bi znali tko je pobjednik; firmi „Unijapapir“ na kontejneru za papir, dovoljno velikom da nam stane sav prikupljeni papir; Komunalnom poduzeću „Murtela“ koja nam je pružila spas u zadnji čas i poslala bagerista Juru da nam ispreša papir jer nam je kontejner s vremenom postao premali; te svim supermarketima koji su ostali bez kolica, nadamo se da su kolica vraćena.

Za kraj s ponosom možemo napisati kako su naši mali Murterini spasili čak 102 stabla. Bravo !!!

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka