AKCIJOM “ZELENI KORAK” DO POBJEDE !.

Datum objave: 4. travnja, 2019.

Ovu srijedu, 03.04.2019. u Murteru se održala treća po redu DM-ova akcija prikupljanja starog papira „Zeleni korak“. Točnije, između uljare i skladišta komunalnog poduzeća „Murtela“ održalo se vaganje prikupljenog papira u organizaciji udruge Argonauta i OŠ Murterski škoji.

Ovo je ujedno i najveća akcija održana u Murteru, jer se prikupilo čak 6 tona starog papira, značajno više nego prošle godine kad se prikupilo skoro 4 tone, a malo više od pretprošle godine (5683 kg).  Što nas i ne čudi jer ne samo da su se ovoj akciji pridružili mali Murterini, već i njihovi roditelji s jednakim žarom i natjecateljskim duhom do samog kraja, do krajnjih rezultata.

Od nižih razreda pobjedu su uvjerljivo odnijeli četvrtaši s 1361 kg prikupljenog starog papira. Nadalje, kod viših razreda borba je bila tijesna, te su na kraju pobijedili šestaši, s 11 kg prednosti ispred petaša. Ne moramo ni pisati, koliko je razočarenje bilo u redovima petaša, skoro da nisu potekle suze. Jedva čekamo revanš sljedeće godine 🙂 .

Moramo se zahvaliti: Uljari Murter koja nam svake godine posudi vagu, bez koje ne bi znali tko je pobjednik; firmi „Unijapapir“ na kontejneru za papir, dovoljno velikom da nam stane sav prikupljeni papir; Komunalnom poduzeću „Murtela“ koja nam je pružila spas u zadnji čas i poslala bagerista Juru da nam ispreša papir jer nam je kontejner s vremenom postao premali; te svim supermarketima koji su ostali bez kolica, nadamo se da su kolica vraćena.

Za kraj s ponosom možemo napisati kako su naši mali Murterini spasili čak 102 stabla. Bravo !!!

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island