Paths on an island – osobni project EVS volonterke.

Datum objave: 4. travnja, 2019.

Kraj volonterske službe došao je i našoj volonterki Micheli Facciotti, koja je iz Italije došla još u kolovozu 2018. Tijekom sedam mjeseci službe, Michela je imala priliku sudjelovati u raznim aktivnostima udruge, implementirati svoje ideje, naučiti neke nove vještine te osjetiti kako jedna organizacija “diše”.
Tijekom svoje volonterske službe, EVS volonteri su pozvani da kreiraju svoj osobni projekt koji odražava njihove interese, vještine te koji ih na neki način povezuje sa zajednicom u koju su došli. Naša Michela je osjetila prirodne ljepote Murtera te ih iskoristila kao nadahnuće, a njezin osvrt na project i publikaciju, pročitajte u nastavku.

“Budući da imam iskustva u ekologiji i teritorijalnoj sociologiji, strast prema planinarenju te interes za fotografiju (vještinu koja je daleko od savršenog, ali ovdje sam je imala priliku uvježbati), na svojevoljan način sam stigla do osobnog projekta koji kombinira tri elementa: knjižicu u kojoj je obuhvaćeno trinaest mjesta na otoku Murteru, a koja su na neki način osobno proživljena i posebna: djeci koja su odrasla na Murteru, odraslima tu koji su rođeni ili rade na Murteru te međunarodnim volonterima koji su otok otkrili u odrasloj dobi.

Ovim projektom željela sam bolje razumjeti kako različiti ljudi vide i žive otok, potaknuti sudionike da se osvrnu na svoju vezu s otokom, a nadam se da će potaknuti čitatelje da budu na otvorenom, da vide poznata mjesta novim očima te da istražuju nove staze.

Završni dio knjižice je galerija fotografija koja sadrži slike koje sam snimila tijekom mjeseci provedenih u Murteru. Oni predstavljaju pejzaže i detalje koji su mi iz nekog razloga “zapeli za oko” kao uspomene vrijedne pamćenja. Gledajući ih sada, shvaćam da slike i odabrana mjesta od drugih sudionika, govore nešto o Murteru, ali na kraju, mnogo više o meni.

Uživajte u svakom putu u svakom vremenu.”

Micheli zahvaljujemo na svom doprinosu u Argonauti, a čitateljima preporučujemo da pročitaju publikaciju “Paths on an island”.


Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island