Argonautine volonterke idu na Festival znanosti.

Datum objave: 8. travnja, 2019.

Naša volonterka Morgane Mauduit još od listopada 2018. kao mjesto prebivališta, bilježi Murter. Studentica kemijskog inženjerstva došla je iz Francuske kako bi „naučila školu života“ te kako bi svoje znanje naučila primijeniti u neformalnoj edukaciji i popularizaciji znanosti.

Upravo popularizacija znanosti među učenicima je bila ono što je našu volonterku motiviralo za realizaciju osobnog projekta. Morganina početna ideja se razvila u nešto više i povezala edukaciju učenika viših razreda OŠ Murterski škoji, promociju volonterizma te sudjelovanje na Festivalu znanosti u Zadru. Ožujak je bio poprilično radan za Morgane, ali urodio je realizacijom dviju radionica u kojoj su joj pomogle njezine tri vrijedne volonterke –  učenice 8 razreda OŠ iz Murtera.

Radionica „Biljke i boje“ za cilj je imala učiniti kemiju zanimljivom i objasniti kako smo od početne tri boje, došli do toga da ih danas ima preko 30 000 – kemijom, naravno. Djeca su se okušala i u afričkoj metodi bojanja platna gdje su mogla vidjeti da od crvenog kupusa mogu dobiti plavu, rozu i zelenu boju, a ocat se pokazao kao prava „magična tekućina“ koja čini čuda. U radionici o spužvama djeca su naučila kakve posebne moći imaju te životinje, ali i kako istkati svoju spužvu za pranje i to reciklažom odbačenih čarapa.

Morgane će sa svojim vrijednim volonterkama, 9. travnja 2019. nastupati i na Festivalu znanosti u Zadru gdje će djecu iz učeničke zadruge Maraška, educirati o biljkama, bojama, kemijskim procesima te se nadamo da će svoju ljubav prema znanosti i njima uspjeti prenijeti.

Raspored naše radionice, ali i cijeli program Festivala, pročitajte na:
http://www.unizd.hr/Portals/28/docs/FZ%202019/Program-FZ_2019-UNI_Zadar-22022019-final-5.pdf

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island