Terenska nastava studenata VEF-a u Puli ovog vikenda.

Datum objave: 10. travnja, 2019.

Studenti Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu zajedno s profesorima te mentorima iz udruge Argonauta ovog vikenda putuju u Pulu u sklopu aktivnosti terenske nastave „Plavog projekta- doprinos razvoju programa društveno korisnog učenja na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu“.

Nakon uspješno provedene terenske nastave u Murteru 29.-31.03.2019., gdje su aktivnosti bile usmjerene na zaštitu dupina, druga grupa studenata putuje ovog vikenda u Pulu gdje će aktivnosti biti usmjerene na zaštitu i brigu o morskim kornjačama, ali će također biti proveden i monitoring dupina. Studenti će tako imati prilike susresti se sa stručnjacima po pitanju morskih kornjača, djelatnicima Morskog obrazovnog centra Pula (MOC) u sklopu kojeg djeluje Centar za oporavak morskih kornjača. 

Djelatnici MOC-a, profesori Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te djelatnici udruge Argonauta kroz tri dana terenske nastave upoznat će studente sa protokolima zbrinjavanja kornjača i postupanjem u određenim kritičnim situacijama, ali također vrlo važan dio aktivnosti terenske nastave je i upoznavanje studenata sa djelovanjem organizacija civilnog društva, projektnim ciklusom te edukacija za razvoj studentskih projekata. Nakon edukacija, studenti će uz pomoć mentora iz udruge Argonauta također osmisliti vlastite grupne projekte za stanovništvo obalnih i otočnih zajednica na cijelom području hrvatske strane Jadrana, a zatim ih i implementirati u suradnji s lokalnim udrugama, školama i sličnim ustanovama.

Studenti će za raspisivanje svojih projektnih ideja imati mjesec dana, a zatim će provoditi projekte do rujna 2019. godine. Studentski projekti bit će razvijeni u okviru 5 mentorskih programa kreiranih u sklopu „Plavog projekta“ od strane partnera na projektu i vanjske suradnice, stručnjakinje u području društveno korisnog učenja, Nives Mikelić Preradović.

Projekt traje 18 mjeseci (do listopada 2019.), sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda (ESF) u iznosu od 854.018, 21 Kn, a njegova ukupna vrijednost iznosi 1.004.727,31 Kn. Nositelj projekta je Udruga Argonauta iz Murtera, a partneri na projektu su Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu te Morski obrazovni centar Pula. Projekt se provodi na području Šibensko- kninske, Zagrebačke i Istarske županije.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island