Na terenskoj nastavi u Puli studenti učili o morskim kornjačama i dupinima.

Datum objave: 16. travnja, 2019.

Prošli vikend projektni tim “Plavog projekta” te 15 odabranih studenata za sudjelovanje u projektu posjetili su Pulu te partnere na projektu, Morski obrazovni centar u sklopu projektne aktivnosti “Pilot provedba programa društveno korisnog učenja” te terenske nastave studenata.

Prvog dana terena studenti su se upoznali s projektnim timom te su posjetili Aquarium Pula gdje su se susreli s djelanticima akvarija koji su sve sudionike terenske nastave kratko proveli po akvariju. Nakon kratkog razgledavanja, dio grupe uputio se na brod i krenuo na monitoring dupina, dok je za drugu grupu udruga Argonauta pripremila radionicu o razvoju projektnih ideja.

Iako ovoga puta studenti nisu imali sreće vidjeti dupine, posjetili su Centar za oporavak morskih kornjača, pri čemu su imali priliku vidjeti Rafaela i Marry Fisher, kornjače koje su u Centar stigle iz Korčule prošle godine zbog ozljeda glave i peraje. Doktorica Maja Lukač demonstrirala je studentima postupanje sa kornjačom te ukazala na što sve treba pripaziti prilikom susreta sa morskom kornjačom.

Studentske projekte na temelju pet mentorskih programa studenti su razvijali tijekom zadnjeg dana terenske nastave kroz rad u grupama i uz mentorstvo mentora iz Argonaute, MOC-a i VEF-a. Kroz vježbe za rad u grupi mentori iz Argonaute demonstrirali su studentima na što sve trebaju pripaziti prilikom razvoja osobnih projekata te im predložili moguće teme i aktivnosti studentskih projekata.

Studenti za razvoj svojih osobnih projekata imaju mjesec dana, a nakon što projekte odobre mentori iz VEF-a, MOC-a i Argonaute, studenti će svoje projekte implementirati do kraja akademske godine na području Istarske i Šibensko- kninske županije.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island