Članovi HPD-a Mosor posjetili Colentum.

Datum objave: 29. travnja, 2019.

Članovi Hrvatskog planinarskog društva Mosor iz Splita posjetili su ovog vikenda otok Murter. Jedna od njihovih stanica bio je i Colentum.

Čak 59 planinara društva Mosor uputilo se nedjelju prema Murteru kako bi upoznali prirodne ljepote ovoga kraja. Uz prirodu, poželjeli su upoznati i doživjeti i dio povijesti i kulturne baštine ovog kraja pa su iz tog razloga posjetili antički Colentum i našu udrugu.

Okupljeni su se susreli sa djelatnicom udruge te su iz prve ruke ukratko saznali o povijesti antičnog grada Colentuma, ali i o projektima udruge koji iz godine u godinu malim koracima čine Colentum sve zanimljivijim arheološkim nalazištem. Sudionicima su podijeljene turističke karte nalazišta izrađene u sklopu projekta “Arheološko blago Colentum 4”, te su im predstavljeni neki od aktualnih projekata i aktivnosti koje provode udruga Argonauta, Općina Murter – Kornati te Muzej grada Šibenika.

Članovi društva su zahvalili domaćinu, udruzi Argonauta te su mnogi od prisutnih izrazili divljenje lokalitetom te najavili ponovni dolazak.

Hvala HPD-u Mosor na posjeti 🙂

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island