Eco Hunt po Kornatima za učenike Zadarske županije.

Piše: Sanja Tabori — 6. svibnja, 2019.

U subotu, 04. 05.2019. djelatnice udruge Argonauta te volonterke održale su radionicu za najbolje učenike Zadarske županije. Ova radionica održana je u sklopu nagradnog izleta na otok Murter za učenike od 5. -8. razreda koji su ostvarili odličan uspjeh u pojedinim predmetima. Uz udrugu Argonauta, učenici su posjetili i Betinu te Muzej betinske drvene brodogradnje. Planiran je bio posjet i arheološkom nalazištu Colentum te Zavičajnoj zbirci Marka Mudronje Repca, no radi lošeg vremena, navedeni lokaliteti nisu posjećeni.

Učenici su kroz radionicu udruge Argonauta imali priliku naučiti ponešto o Murteru i Kornatima. Kroz neformalne metode obrazovanja naučili su kako su stari Kornatari brali masline, kojim brodom su putovali na Kornate i slično, a riješavajući zadatak sa nepoznanicama otkrili su zanimljive podatke o broju otoka Nacionalnog parka, površini, zaštićenim vrstama te druge činjenice i na taj način upoznali se s ovim zaštićenim područjem. Kroz igru nazvanu Eco Hunt prisjetili smo se i nekih svakodnevnih aktivnosti naših predaka koje bi se danas mogle nazvati ekološki osvještenima i tako potaknuli učenike na promišljanje o smanjenju stvaranja otpada te korištenju prirodnih materijala i obnovljivih izvora energije.

Zahvaljujemo Zadarskoj županiji te agenciji Čazmatrans na ukazanom povjerenju i odličnim povratnim informacijama o održanoj radionici, a učenicima želimo da sretno privedu kraju ovu školsku godinu!

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka