Eco Hunt po Kornatima za učenike Zadarske županije.

Datum objave: 6. svibnja, 2019.

U subotu, 04. 05.2019. djelatnice udruge Argonauta te volonterke održale su radionicu za najbolje učenike Zadarske županije. Ova radionica održana je u sklopu nagradnog izleta na otok Murter za učenike od 5. -8. razreda koji su ostvarili odličan uspjeh u pojedinim predmetima. Uz udrugu Argonauta, učenici su posjetili i Betinu te Muzej betinske drvene brodogradnje. Planiran je bio posjet i arheološkom nalazištu Colentum te Zavičajnoj zbirci Marka Mudronje Repca, no radi lošeg vremena, navedeni lokaliteti nisu posjećeni.

Učenici su kroz radionicu udruge Argonauta imali priliku naučiti ponešto o Murteru i Kornatima. Kroz neformalne metode obrazovanja naučili su kako su stari Kornatari brali masline, kojim brodom su putovali na Kornate i slično, a rješavajući zadatak sa nepoznanicama otkrili su zanimljive podatke o broju otoka Nacionalnog parka, površini, zaštićenim vrstama te druge činjenice i na taj način upoznali se s ovim zaštićenim područjem. Kroz igru nazvanu Eco Hunt prisjetili smo se i nekih svakodnevnih aktivnosti naših predaka koje bi se danas mogle nazvati ekološki osvještenima i tako potaknuli učenike na promišljanje o smanjenju stvaranja otpada te korištenju prirodnih materijala i obnovljivih izvora energije.

Zahvaljujemo Zadarskoj županiji te agenciji Čazmatrans na ukazanom povjerenju i odličnim povratnim informacijama o održanoj radionici, a učenicima želimo da sretno privedu kraju ovu školsku godinu!

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forum



Argonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island