Argonauta dio Ruralnog parlamenta na području LAG-a More.

Datum objave: 21. svibnja, 2019.

Ovaj tjedan od 20. do 23. svibnja 2019.godine održava se 3. Hrvatski ruralni parlament na području Lokalne akcijske grupe More 249. Parlament se održava u organizaciji Hrvatske mreže za ruralni razvoj i Ministarstva poljoprivrede/Mreže za ruralni razvoj,  te suorganizaciji Lokalne akcijske grupe “More 249”.

Središnja tema ovogodišnjeg parlamenta su ‘Pametna sela’, a jedna od tema bit će i digitalizacija u poljoprivredi, budućnosti Zajedničke poljoprivredne politike te planiranje strateškog plana za razdoblje nakon 2020. godine.


Hrvatski ruralni parlament (HRP) okuplja različite dionike iz ruralnog prostora s ciljem ukazivanja važnosti ruralnog područja za održivi i cjeloviti razvoj na području RH. Udruga Argonauta predstavit će se sudionicima HRP-a večeras prigodom otvorenja 3. Hrvatskog ruralnog parlamenta i Predstavljanja gastro ponude hrvatskih sela u Društvenom domu Tisno od 19.30h.

Također, udruga Argonauta upoznat će radnu grupu koja se bavi temom “Globalni ciljevi održivog razvoja i ruralni prostor” s radom udruge Argonauta u okviru projekata koji se tiču održivog razvoja prilikom terenske radionice u Murteru koja će se održati u srijedu, 22. svibnja. Navedena grupa imat će priliku posjetiti i Zavičajnu zbirku Marka Mudronje Repca te se na taj način upoznati s kulturnom i povijesnom te tradicijom Murtera.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island