Argonauta dio Ruralnog parlamenta na području LAG-a More.

Piše: Sanja Tabori — 21. svibnja, 2019.

Ovaj tjedan od 20. do 23. svibnja 2019.godine održava se 3. Hrvatski ruralni parlament na području Lokalne akcijske grupe More 249. Parlament se održava u organizaciji Hrvatske mreže za ruralni razvoj i Ministarstva poljoprivrede/Mreže za ruralni razvoj,  te suorganizaciji Lokalne akcijske grupe “More 249”.

Središnja tema ovogodišnjeg parlamenta su ‘Pametna sela’, a jedna od tema bit će i digitalizacija u poljoprivredi, budućnosti Zajedničke poljoprivredne politike te planiranje strateškog plana za razdoblje nakon 2020. godine.


Hrvatski ruralni parlament (HRP) okuplja različite dionike iz ruralnog prostora s ciljem ukazivanja važnosti ruralnog područja za održivi i cjeloviti razvoj na području RH. Udruga Argonauta predstavit će se sudionicima HRP-a večeras prigodom otvorenja 3. Hrvatskog ruralnog parlamenta i Predstavljanja gastro ponude hrvatskih sela u Društvenom domu Tisno od 19.30h.

Također, udruga Argonauta upoznat će radnu grupu koja se bavi temom “Globalni ciljevi održivog razvoja i ruralni prostor” s radom udruge Argonauta u okviru projekata koji se tiču održivog razvoja prilikom terenske radionice u Murteru koja će se održati u srijedu, 22. svibnja. Navedena grupa imat će priliku posjetiti i Zavičajnu zbirku Marka Mudronje Repca te se na taj način upoznati s kulturnom i povijesnom te tradicijom Murtera.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka