Započinje implementacija studentskih DKU projekata “Plavog projekta”.

Datum objave: 24. svibnja, 2019.

Stručni tim sastavljen od profesora VEF-a, predstavnika OCD-a iz Argonaute i MOC-a Pula pregledao je, revidirao i ocijenio studentske projekte koje su studenti razvijali u razdoblju od mjesec dana.

Tema studentskih projekata bila je povezana s 5 mentorskih programa:

1. Morska patrola –  edukacija o važnosti bilježenja opažanja dupina i morskih kornjača;

2. Prva pomoć za ozlijeđenog dupina i morsku kornjaču – kako reagirati i što napraviti u slučaju nalaza žive i ozlijeđene životinje;

3. Nadzor kritičnih staništa –  kada treba obilaziti određena područja radi pravovremenog pronalaska ozlijeđenih jedinki;

4. “Dolphin/sea turtle friendly” ponašanje u morskom prometu – podučavanje o pravilima ponašanja u brodici prilikom susreta s grupom dupina/kornjačom;

5. Uginuli dupin/morska kornjača – što, kako i zašto napraviti? – studenti podučavaju kako postupiti prilikom nalaza uginule životinje.

Unutar navedenih tema, studenti su razvili u suradnji s profesorima i mentorima vlastite ideje u male projekte koji će imati veliki učinak, prvenstveno na osvještavanje javnosti o brizi i zaštiti morskih kornjača i dupina, a također i na studentski angažman, aktivnost i znanje o projektnom ciklusu koje će moći upotrijebiti u budućnosti.

Ovaj vikend dvije grupe studenata dolaze u Murter gdje će implementirati svoje projekte. Jedna grupa održat će radionicu u sklopu “Murterske Eko-patrole” dok će druga grupa gostovati u emisiji “More” i educirati javnost o postupku s uginulim dupinom ili morskom kornjačom.

Veselimo se dolasku studenata i rezultatima provedbe njihovih projekata. Za više informacija pratite FB stranicu “Plavog projekta”.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island