Započinje implementacija studentskih DKU projekata “Plavog projekta”.

Piše: Sanja Tabori — 24. svibnja, 2019.

Stručni tim sastavljen od profesora VEF-a, predstavnika OCD-a iz Argonaute i MOC-a Pula pregledao je, revidirao i ocijenio studentske projekte koje su studenti razvijali u razdoblju od mjesec dana.

Tema studentskih projekata bila je povezana s 5 mentorskih programa:

1. Morska patrola –  edukacija o važnosti bilježenja opažanja dupina i morskih kornjača;

2. Prva pomoć za ozlijeđenog dupina i morsku kornjaču – kako reagirati i što napraviti u slučaju nalaza žive i ozlijeđene životinje;

3. Nadzor kritičnih staništa –  kada treba obilaziti određena područja radi pravovremenog pronalaska ozlijeđenih jedinki;

4. “Dolphin/sea turtle friendly” ponašanje u morskom prometu – podučavanje o pravilima ponašanja u brodici prilikom susreta s grupom dupina/kornjačom;

5. Uginuli dupin/morska kornjača – što, kako i zašto napraviti? – studenti podučavaju kako postupiti prilikom nalaza uginule životinje.

Unutar navedenih tema, studenti su razvili u suradnji s profesorima i mentorima vlastite ideje u male projekte koji će imati veliki učinak, prvenstveno na osvještavanje javnosti o brizi i zaštiti morskih kornjača i dupina, a također i na studentski angažman, aktivnost i znanje o projektnom ciklusu koje će moći upotrijebiti u budućnosti.

Ovaj vikend dvije grupe studenata dolaze u Murter gdje će implementirati svoje projekte. Jedna grupa održat će radionicu u sklopu “Murterske Eko-patrole” dok će druga grupa gostovati u emisiji “More” i educirati javnost o postupku s uginulim dupinom ili morskom kornjačom.

Veselimo se dolasku studenata i rezultatima provedbe njihovih projekata. Za više informacija pratite FB stranicu “Plavog projekta”.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka