Akcija čišćenja uz volontere HEP opskrbe.

Datum objave: 31. svibnja, 2019.

Zaposlenici HEP opskrpe iz Splita i Zagreba, priključili su se djelatnicima i volonterima udruge Argonauta u čišćenju teško dostupne obale u Murteru. Prije same akcije čišćenja, volonteri su se kroz neformalne metode učenje, podsjetili koji je utjecaj plastike i mikroplastike na život u moru, na okoliš te u konačnici i na čovjeka.

Pet godina zaredom zaposlenici HEP Opskrbe i kupci ZelEna uređivali su okoliš i sadili stabla oko HEP-ovih hidroelektrana Ozalj, Kraljevac, Čakovec, Zakučac i Vinodol s ciljem povećanja svijesti o odgovornom poslovanju prema prirodi i okolišu u kojem žive i djeluju. Akcija „100 zelenih stabala” rezultirala je znatno većim brojem posađenih stabala od planiranog pa je HEP Opskrba ove godine pokrenula novu akciju „Naša ZelEn priča“. Društveno odgovorno poslovanje dio je organizacijske kulture HEP Opskrbe te pozitivan i koristan način uključivanja u zajednicu.

U ime udruge Argonauta, ali vjerujemo i svih stanovnika Murtera, zahvaljujemo vrijednim volonterima na njihovom doprinosu i nadamo se da će brigu o okolišu nastaviti provoditi iz dana u dan.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island