Akcija čišćenja uz volontere HEP opskrbe.

Piše: Ivana Marin — 31. svibnja, 2019.

Zaposlenici HEP opskrpe iz Splita i Zagreba, priključili su se djelatnicima i volonterima udruge Argonauta u čišćenju teško dostupne obale u Murteru. Prije same akcije čišćenja, volonteri su se kroz neformalne metode učenje, podsjetili koji je utjecaj plastike i mikroplastike na život u moru, na okoliš te u konačnici i na čovjeka.

Pet godina zaredom zaposlenici HEP Opskrbe i kupci ZelEna uređivali su okoliš i sadili stabla oko HEP-ovih hidroelektrana Ozalj, Kraljevac, Čakovec, Zakučac i Vinodol s ciljem povećanja svijesti o odgovornom poslovanju prema prirodi i okolišu u kojem žive i djeluju. Akcija „100 zelenih stabala” rezultirala je znatno većim brojem posađenih stabala od planiranog pa je HEP Opskrba ove godine pokrenula novu akciju „Naša ZelEn priča“. Društveno odgovorno poslovanje dio je organizacijske kulture HEP Opskrbe te pozitivan i koristan način uključivanja u zajednicu.

U ime udruge Argonauta, ali vjerujemo i svih stanovnika Murtera, zahvaljujemo vrijednim volonterima na njihovom doprinosu i nadamo se da će brigu o okolišu nastaviti provoditi iz dana u dan.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.
Argonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka