“Plava Eko-patrola” svečano predstavljena na događanju Ureda za udruge u okviru Tjedna održivog razvoja.

Datum objave: 4. lipnja, 2019.

Djelatnice udruge Argonauta jučer su na manifestaciji Ureda za udruge i Švicarsko-hrvatskog programa suradnje svečano primile plaketu projekta “Plava eko-patrola- vannastavni edukacijski program za održivi razvoj u priobalnim i otočnim lokalnim zajednicama Šibensko-kninske županije namijenjen osnovnim školama“ .

Naime, povodom dovršetka postupka ugovaranja projekata financiranih sredstvima Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, organizirano je predstavljanje 53 projekta te rasprava na temu uloge organizacija civilnoga društva u razvoju partnerstava za održivi razvoj lokalnih zajednica.

Ured za udruge je u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje u lipnju 2018. objavio Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unapređenje ekonomske i socijalne kohezije” u vrijednosti od 31.500.000,00 kuna, te Poziv “Osnaživanje hrvatsko-švicarskih partnerstava za lokalni društveno-ekonomski rast i razvoj” u vrijednosti od 12.300.000,00 kuna.
Ovim se pozivima želi unaprijediti doprinos organizacija civilnoga društva ekonomskoj i socijalnoj koheziji te održivom razvoju lokalne zajednice te, isto tako, unaprijediti ekonomski i društveni razvoj na lokalnim razinama u Hrvatskoj kroz suradnju i partnerstvo hrvatskih i švicarskih institucija, jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te organizacija civilnoga društva.

Na ovom natječaju, udruga Argonauta je u partnerstvu s Općinom Murter- Kornati te LAG-om More 249 ostvarila sredstva u iznosu od 1.280.000,00 Kn za provedbu projekta “Plava eko patrola”, čiji je cilj osiguranje prilike za sustavnu vannastavnu edukaciju o održivom razvoju  za učenike viših razreda osnovnih škola na otočnom i priobalnom dijelu Šibensko-kninske županije, kroz koji će se metodama neformalnog obrazovanja i informalnog učenja osigurati dodana vrijednost edukacijskog programa te sudjelovanje, aktivno građanstvo i socijalno uključivanje mladih u društvene tokove njihovih lokalnih zajednica od najranije dobi. Projek je službeno započeo 01. lipnja 2019.g.

O projektima je govorila Helena Beus, ravnateljica Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, Nj.E. gđa Emilija Georgiev Regamey, veleposlanica Švicarske Konfederacije u Republici Hrvatskoj, Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a također, održana je i panel rasprava koju su vodili predstavnici najbolje ocijenjenih projekata na navedenom pozivu.

Događanje je organizirano u okviru Tjedna održivog razvoja koji se održava svake godine od 30. svibnja do 5. lipnja, a obilježava se diljem Europe s ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja.

Veselimo se početku naših projektnih aktivnosti i zahvaljujemo Uredu za udruge te Švicarsko-hrvatskom programu suradnje na prilici za poticanjem održivog razvoja u našoj lokalnoj zajednici.

Foto i sadržaj: Ured za udruge


Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island