“Sea-stainability”projekt predstavljen u Tribunju.

Datum objave: 6. lipnja, 2019.

LAGUR Galeb iz Tribunja organizirao je u utorak, 04. svibnja 2019.godine predstavljanje projekta “Sea- stainability- obrazovanje za održivi razvoj gastronomije i ribarstva “. Za projekt su ostvarena sredstava u okviru Švicarsko- hrvatskog programa suradnje, a partneri na projektu su udruga Argonauta, Institut za oceanografiju i ribarstvo (IZOR) Split te Turističko ugostiteljska škola Šibenik. Uz predstavljanje projekta i projektnih partnera, predstavnici partnerske organizacije IZOR-a su održali prezentacije o izazovima ribljih resursa te otpad iz mora.

Opći cilj projekta je doprinijeti ekonomskoj i socijalnoj koheziji na području srednje Dalmacije putem obrazovanja za održivi razvoj u sektoru ribarstva i gastronomije. Ostvarenju ovog cilja doprinijeti ćemo provedbom studijskih posjeta i radionica za učenike Turističko-ugostiteljske škole Šibenik te objedinjavanjem istih u programu izobrazbe za održivi razvoj. 

Podršku obrazovanju za održivi razvoj pružiti će znanstvenici Instituta za oceanografiju i ribarstvo (IZOR) edukacijom učenika te izradom obrazovnog materijala na temu održivog ribarstva i otpada iz mora.  Znanstvenici IZOR-a će održati javna predavanja te će s udrugom Argonauta postaviti smjernice za izradu edukativnog igrokaza za djecu i mlade, a sve to s ciljem podizanja javne svijesti o važnosti globalnih ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda: Odgovorna potrošnja i proizvodnja te Očuvanje vodenog svijeta. Kako bi se na području Šibensko-kninske županije ojačali kapaciteti za buduće obrazovanje djece i mladih o održivom razvoju, omogućiti će se i stručno usavršavanje nastavnika osnovnih i srednjih škola.

Predviđeno trajanje projekta je od 01.05.2019. – 30.04.2020. (12 mjeseci), a ukupna vrijednost projekta je 758.447,63 HRK. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade republike Hrvatske kroz Švicarsko – Hrvatski program suradnje.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island