Prvi edukacijski izlet u Kornate.

Datum objave: 7. lipnja, 2019.

U srijedu, 05.06.2019. proveden je prvi od tri edukacijska izleta u Nacionalni park Kornate u sklopu projekta Kornati – važno je o moru znati 5. Cilj projekta je jačanje svijesti o vrijednosti prirode, specifično Kornatskog otočja kroz tri komponente, a jedna od komponenti su i edukacijski izleti na Kornate.


Korisnici Centra Šubićevac iz Šibenika, uz pratnju svojih asistenata i učitelja iskoristili su cjelodnevni izlet za druženje, učenje i stvaranje novih uspomena. Na putu kroz Kornate, djeca su se upoznala s različitim morskim staništima i to kroz teatar sjena koji su za njih pripremili Argonautini volonteri te darovita djeca. Na taj način su se povezala djeca s posebnim potrebama i darovita djeca, čim se stvorio nov odnos prema različitosti i čime se potaknulo njihovo međusobno podržavanje. Kroz edukativnu radionicu, djeca su pokazala svoju kreativnost, ali i kolegijalnost, ta su rado pomogli jedan drugome kada bi negdje „zapeli“ u rješavanju zadataka.
Iako je bojanje i rješavanje zadataka bilo zanimljivo, djeca su jedva dočekala da „otvore sezonu kupanja“ – a može li bolje od Nacionalnog parka i uvale Levrnaka?! Svi smo se složili da ne može i iskoristili blagodati Kornatskog otočja.
Još pri ulasku u brod, jedno dijete je reklo „ovo je moj najdraži dan“ i zaista, priznajemo da je bio odličan dan! Djeca s posebnim potrebama uistinu su posebna jer vide priliku koju većina nas ne vidi. Priliku za dan učiniti „najdražim“ i to ne samo sebi već i drugima. Uspjeli su tako pridobiti osoblje broda, Argonautine djelatnike i volontere da put završe radosnim stihovima Graše, Bralića, Olivera i drugih velikana.

Sretni i veseli doplovili smo u luku, a već druga dva izleta će se održati ovaj vikend gdje će se djeca srednje i osnovne škole imati priliku upoznati s Kornatskim otočjem i bogatstvom mora.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island