Sudjelovali smo na konferenciji “Održivi razvoj (lokalnih zajednica) na Euro-Mediteranu”.

Datum objave: 14. lipnja, 2019.

Od 11. do 13. lipnja 2019.godine u IMPACT- Europskom centru za međusektorsku suradnju u Zadru održana je konferencija “Održivi razvoj (lokalnih zajednica) Euro- Mediterana” u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva kao člana Hrvatske mreže za suradnju na Euro- Mediteranu te Anna Lindh Fundacije.

Konferenciju je otvorila Cvjetana Plavša-Matić iz Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, a uz brojne međunarodne sudionike, na konferenciji su sudjelovali i predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, te Ministarstva vanjskih poslova.

Konferencija se fokusirala na četiri podteme: uloga žena u razvoju lokalnih zajednica na Euro- Mediteranu, održivi razvoj otoka na Mediteranu, društveno poduzetništvo te obnovljivi izvori energije. Među ove četiri teme, za udrugu Argonauta svakako je najzanimljivija tema bila održivi razvoj otoka s obzirom da većina projekata udruge Argonauta ima za cilj poticanje održivog razvoja otoka Murtera. Značajno je tako bilo čuti nacionalne i međunarodne primjeri aktivnosti koje doprinose održivom razvoju otoka na Mediteranu. Također, i ostale tri teme potakle su brojne rasprave i otvorile teme mogućih budućih suradnji među sudionicima kongresa na temu razmjene iskustava, znanja i partnerstva.

Održana konferencija je druga u nizu tematskih rasprava, priprema za ALF MED Forum 2020 koji će se održati u travnju 2020. godine u Šibeniku s ciljem povećanja utjecaja interkulturnog djelovanja  suočenog s izazovima lokalnih zajednica Euro-Mediterana. Forum će okupiti oko tisuću predstavnika civilnog društva iz 42  zemlje te se nadamo da će naša udruga imati priliku sudjelovati i na navedenom događanju, predstaviti svoj rad i educirati se kroz primjere dobre prakse.

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island