Sudjelovali smo na konferenciji “Održivi razvoj (lokalnih zajednica) na Euro-Mediteranu”.

Piše: Sanja Kovačev — 14. lipnja, 2019.

Od 11. do 13. lipnja 2019.godine u IMPACT- Europskom centru za međusektorsku suradnju u Zadru održana je konferencija “Održivi razvoj (lokalnih zajednica) Euro- Mediterana” u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva kao člana Hrvatske mreže za suradnju na Euro- Mediteranu te Anna Lindh Fundacije.

Konferenciju je otvorila Cvjetana Plavša-Matić iz Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, a uz brojne međunarodne sudionike, na konferenciji su sudjelovali i predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, te Ministarstva vanjskih poslova.

Konferencija se fokusirala na četiri podteme: uloga žena u razvoju lokalnih zajednica na Euro- Mediteranu, održivi razvoj otoka na Mediteranu, društveno poduzetništvo te obnovljivi izvori energije. Među ove četiri teme, za udrugu Argonauta svakako je najzanimljivija tema bila održivi razvoj otoka s obzirom da većina projekata udruge Argonauta ima za cilj poticanje održivog razvoja otoka Murtera. Značajno je tako bilo čuti nacionalne i međunarodne primjeri aktivnosti koje doprinose održivom razvoju otoka na Mediteranu. Također, i ostale tri teme potakle su brojne rasprave i otvorile teme mogućih budućih suradnji među sudionicima kongresa na temu razmjene iskustava, znanja i partnerstva.

Održana konferencija je druga u nizu tematskih rasprava, priprema za ALF MED Forum 2020 koji će se održati u travnju 2020. godine u Šibeniku s ciljem povećanja utjecaja interkulturnog djelovanja  suočenog s izazovima lokalnih zajednica Euro-Mediterana. Forum će okupiti oko tisuću predstavnika civilnog društva iz 42  zemlje te se nadamo da će naša udruga imati priliku sudjelovati i na navedenom događanju, predstaviti svoj rad i educirati se kroz primjere dobre prakse.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka