Općina Murter- Kornati i murterske udruge ujednili snage za čišći Raduč.

Piše: Sanja Kovačev — 24. lipnja, 2019.

Prije 2 godine, udruga Argonauta je u suradnji s Općinom Murter- Kornati te Turističkom zajednicom Murter- Kornati provela projekt “Otkrijmo Raduč” uz donaciju Zaklade Kajo Dadić, pri čemu je uz akciju čišćenja izrađena i informativno- edukativna tabla te letci za sve koji žele znati više o ovom vrijednom objektu. Općina Murter- Kornati prepoznala je značaj ovog lokaliteta te nas je skupa s predstavnicima drugim udrugama iz Murtera pozvala na radnu akciju čišćenja brda Raduč.

U akciji su sudjelovali volonteri, članovi i djelatnici udruga korisnika proračuna Općine Murter- Kornati, zaposlenici Općine te komunalnog poduzeća Murtela. 15-ak okupljenih očistilo je prostorije tunela od smeća i kamenja, a okoliš vidikovca pokošen je i očišćen od raslinja. Prekrasan ljetni dan i dobro društvo učinili su da ova akcija bude uspješno provedena.

Svakako preporučujemo posjet tunelima svim turistima i posjetiteljima željnim avanture, iako napominjemo da je posjet tunelima isključivo na vlastitu odgovornost. Također, šetnja do vrha brda Raduč atraktivna je jednako kao i prekrasan pogled sa vrha brda koji seže do Kornata.

Nadamo se da će ova akcija potaknuti i buduće zajedničke akcije u svrhu uređenja brojnih prirodnih, ali i povijesnih atrakcija Murtera.

Preporučamo pročitati.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta vodi, ažurira i prezentira:

Eko patrola »

Vannastavni edukacijski program za održivi razvoj

Colentum »

Arheološki park Colentum

Sea is life »

Blog međunarodnih volontera

Jedro.eu

Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj otoka