Drugi Sajam antičkog nakita u Tisnom.

Datum objave: 28. lipnja, 2019.

Udruga Argonauta u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Tisno i Narodnom knjižnicom i čitaonicom Tisno, a uz financijsku pomoć Općine Tisno organizira drugi “Sajam antičkog nakita” u atriju palače Katunarić u Tisnom od 2. do 3. srpnja 2019.
Inspiracija za sajam nakita je arheološka zbirka Sv. Martin Ivinj koja u svom fundusu sadrži zanimljive primjerke srednjovjekovnog nakita pronađene na ovom području.
Nalazi koji su tijekom arheoloških istraživanja pronađeni u Makirini odnosno na lokalitetu Sv. Martin u Ivinju sakupljeni su u Arheološku zbirku Sv. Martina koja je izložena u prizemlju palače Katunarić (zgrada Općine Tisno). Među eksponatima, ističu se brojni nalazi nakita, posebno takozvanih trojagodnih naušnica karakterističnih za ovo područje.

Glavni cilj sajma je približiti posjetiteljima sadržaj zbirke, ukazati na vrijednost ovog arheološkog lokaliteta, ali i okupiti te prezentirati nakit obrtnika i umjetnika s našeg područja i cijele Hrvatske.
Na sajmu će se uz replike antičkog nakita iz Arheološkog Muzeja u Zagrebu, moći kupiti i suvremeni nakit inspiriran antikom, kao i umjetnički nakit domaćih autora. Neki od izlagača su: Verbena Handmades, Hand made Sanjak, M’art’A, AGart, Ayelen.


Sajam nakita bit će otvoren od 17 do 22 h, a svečano otvorenje zbirke uz popratni program započinje 2.7.2019. u 19 h (otvorenje će predvoditi ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Tisno, gđa. Silvija Ćurić, dok je gost otvorenja povjesničar umjetnosti Josip Ćuzela). Također, mladi violončelist Viktor Hodak će svojim nastupom upotpuniti program otvorenja. U srijedu, 3.7. od 18h svi će zainteresirani posjetitelji sajma moći izraditi svoj nakit inspiriran antikom na radionici izrade nakita udruge Argonauta.

Na našim društvenim stranicama možete pronaći i “događaj” te potvrditi svoj dolazak: https://www.facebook.com/events/2326907377560769/

Veselimo se Vašem odazivu!

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forum



Argonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island