Murterska Eko-patrola patrolira i u ljetnim mjesecima.

Datum objave: 1. srpnja, 2019.

Prošli tjedan zaprimili smo dojavu od strane Općine Murter- Kornati kako je naš poluotok Gradina pun smeća i kako bi mu trebala pomoć naših patrolaša.

Nismo se puno dvoumili oko organizacije akcije, već smo odmah obavijestili vrijedne ruke naših patrolaša da Murter treba njihovu pomoć, te su se oni rado odazvalu našem pozivu!

U ponedjeljak u 8 sati, 10ak volontera i zaposlenika udruge Argonauta te članova Eko-patrole krenulo je u akciju te je u roku 3 sata očišćena šetnica i plaža poluotoka Gradina. Grupa je krenula sa plaže Colentum, a završila je s čišćenjem na kraju šetnice s betinske strane poluotoka. U kratkom vremenu sakupljeno je 15ak vreća smeća: uz plastični otpad i brojne vrećice, pronašlo se tu i pokoja automobilska guma, sandale, spužve i sl.

Na kraju akcije, Općina Murter-Kornati počastila nas je krafnama i sokićima, te smo tako uspješno zatvorili još jednu akciju čišćenja! Naši eko- patrolaši mole sve stanovnike našeg otoka, ali i turiste i posjetitelje da ne ostavljaju otpad za sobom te da pokupe otpad ukoliko na istog naiđu na plaži.

Hvala svim volonterima i patrolašima na uloženom vremenu u čišćenju plaže, vidimo se na sljedećoj akciji!

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island