Održana prva radionica “Plava srijeda”.

Datum objave: 4. srpnja, 2019.

Ovog ljeta udruga „Argonauta“, uz donacijska sredstva Rotaract Club-a Ljubljana, organizirat će devet besplatnih radionica za djecu od 5 do 8 godina pod nazivom „Plava srijeda“. Radionice će se održavati svake srijede kroz mjesec srpnja i kolovoz, u večernjim satima u centru Murtera.

Glavni cilj ovih radionica je da na zabavan, edukativan i kreativan način osvijestimo mlade generacije o bogatstvu mora i oceana, te o njihovoj zaštiti. Teme „Plave srijede“ će se mijenjati iz tjedna u tjedan kako bi djecu, kroz igru i neformalne metode učenja, educirati o zaštićenim vrstama Jadranskog mora, prijetnjama s kojima se oceani i mora danas susreću, te važnosti očuvanja oceanskih i morskih ekosustava.

Jučer, 03.07.2019., je održana naša prva „Plava srijeda“ kojoj je tema bila „Kako nastaju oceani?“. Pomoću jedne breskve i jednostavne dječje igre „otpetljaj čvor“ sudionicima smo približili kako su se kroz povijest pomicali kontinenti, te kako su nastali današnji oceani. Nakon toga smo „zaplovili“ našim oceanima i naučili njihova imena, te nekoliko zanimljivih činjenica o oceanima, kao na primjer, što je i gdje se nalazi točka „Nemo“ i što je to „Kafić za morske pse“. Sudionici su, također, bojili morske životinje i naučili njihova imena igrajući se morke verzije igre lovice.

Vjerujemo da ćemo kroz ove edukativne radionice mlađim generacijama uspjeti probuditi svijest o očuvanju i zaštiti našeg mora, biljnog i životinjskog svijeta u njemu. Temu sljedeće „Plave srijede“ moći ćete saznati na našim Facebook stranicama (http://www.facebook.com/UdrugaArgonauta/). Vidimo se sljedeću srijedu! Veselimo se vašem dolasku! 🙂

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island