Novosti s arheološkog lokaliteta “Colentum”.

Datum objave: 24. srpnja, 2019.

Lljuljačka od naplavina, “Izlet u povijest Murtera srijedom”, nagradna igra, uređena arheološka plaža te suveniri inspirirani Colentumom dio su novosti vezanih uz arheološko nalazište Colentum!

Turistička zajednica Općine Murter- Kornati, Općina Murter- Kornati, udruga Argonauta, Muzej grada Šibenika i suradnici kroz navedene su inicijative ovog ljeta Colentum učinili još malo privlačnijim, atraktivnijim i misterioznijim!

Upravo je u tijeku već drugi po redu “Izlet u povijest Murtera srijedom”, edukativni izlet koji organizira TZO Murter- Kornati u svrhu promicanja kulturno -povijesne baštine Murtera. Prilikom posjete lokalitetu Colentum, posjetitelji i turisti će imati prilike čuti neke od povijesnih činjenica vezano za ovaj lokalitet te naučiti nešto novo. Također, imat će priliku među prvima isprobati ljuljačku postavljenu uz more na samoj arheološkoj plaži, ali i kupiti neke od suvenira lokaliteta Colentum.

Aktualna je i igra “Okusi iz amfore”, stoga ne propustite svoju šansu za besplatnu večeru u jednom od vrhunskih restorana u Murteru ili na Kornatima, a u kolovozu se družimo na “Noći Colentuma”!

Ove inicijative potakle su i neke nove ideje, stoga nas pratite putem društvenih mreža, Weba, putujte s nama u prošlost Colentuma i podržite stvaranje budućosti ovog lokaliteta!

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island