Raznovrsan program povodom “Dana rimskog Colentuma”.

Datum objave: 20. kolovoza, 2019.

Kako se bliži kraj ljeta, tradicionalno, dolazi nam vrijeme za “Noć Colentuma”. Ove godine umjesto jednog dana, manifestacija je produžena na tri dana raznim sadržajima.

Tako je u srijedu predviđena tura “Izlet u povijest Murtera”. Prva stanica izletničke ture je arheološko nalazište Colentum gdje izletnici od strane djelatnika turističke zajednice Općine Murter- Kornati mogu saznati sve o prošlosti drevnog grada Colentuma. Polazak izletnika je u 9.30 iz centra Murtera, tura je besplatna, a za sudjelovanje je potrebna predbilježba u uredu TZO Murter- Kornati.

U četvrtak nas očekuje program za naše najmlađe, kada će djelatnici udruge Argonauta održati radionicu inspiriranu rimskim posuđem. Radionica “Mala keramika- rimske posude” održat će se na trgu ispred trgovine Studenac od 20h. Radionica je predviđena za djecu od 7-11 godina te je sudjelovanje besplatno.

Događanja u srijedu i četvrtak uvod su u glavnu manifestaciju, “Noć Colentuma”. Manifestacija se održava na području arheološkog lokaliteta Colentum (Gradina, Murter) od 19h. Uz sajam udruge Argonauta koji će sadržavati ponešto za svakog (lovorovi vijenci, izrada rimskih kaciga, izrada mozaika, nagradne igre…), na Colentumu Vas očekuju i predstava kazališta Virko od 21h “Odisej na škoju” te koncert kvarteta od 22h. Uz to, svi okupljeni imat će priliku počastiti se na zakuski koja će biti održana na lokalitetu.

Pridružite nam se i svojim posjetom podržite valorizaciju lokaliteta Colentum!

Recommended to read.


Argonauta je član.

Hrvatski otočni proizvod
LAGUR Galeb
More 249
Partnerstvo za more
Youth and environment Europe
Zeleni forumArgonauta manages, updates and presents:

Eko patrola »

Extracurricular educational program for sustainable development

Colentum »

Archaeological Park Colentum

Sea is life »

International volunteers blog

Jedro.eu

Adriatic cross-sectoral educational and community center for sustainable development of the island